Bela kuhinja, mnogo prednosti

Na beloj kuhinji se “sve vidi” – reći će oni koji su u domaćinstvu zaduženi za njeno održavanje. Dovoljan je jedan dan upotrebe, posebno u stanovima u kojima su i deca, pa da se pojave, na mestima gde se najmanje očekuju, znakovi da je nešto prosuto, kapalo, prskalo, ili da ruke mališana i nisu baš bile čiste kada su krenuli u “istraživanje”.

Ipak, baš ta redovnost održavanja čini da ono bude bolje, i jednostavnije, a garancija je da će prostor u kome se priprema hrana biti čist.

Belu kuhinju moguće je prilagoditi sebi na bezbroj načina i napraviti od nje originalan prostor. Evo nekoliko ideja.

Između delova, bilo gornjih ili donjih, odnosno tamo gde vam najviše odgovara da napravite slobodan prostor, možete da postavite šareni tapet po svom izboru. Najbolje u svemu je što možete i da ga menjate, pa tako sa minimalno ulaganja dobijete potpuno novu atmosferu, koja je u jednoj sezoni klasična, u drugoj moderna i apstraktna, zatim razigrana…

Isto može da se uradi sa pločicama. Bilo da koristite samolepljivi tapet ili menjate red pločica, u belu kuhinju se gotovo sve dobro uklapa i stavlja akcenat na dizajn koji želite.

Sa podnim pločicama je nešto komplikovanije, ali ako vam je kuhinja velika i dozvoljava u nekom uglu postavljanje podne prostirke od tkanine, to može da bude čak i tkanica sa šarom pirotskog ćilima.

Cvet bilo koje boje, korpa sa voćem, buket rezanog cveća ili saksija uneće dah prirode i svežine u belu kuhinju i biće vidljiviji nego kada su kuhinjski elementi drugih boja.

Ako je bela kuhinja jednostavna, a vi želite da je učinite još svetlijom i modernom, nabolje joj pristaju sjajne čelične ili metalne lajsne sa efektom ogledala.

Drvo svih boja i nijansi ili ratan, pruće, na podu ili u detaljima, odlično izgleda u beloj kuhinji.

Sa osvetljenjem, takođe, možete eksperimentisati neograničeno, u svim raspoloživim stilovima.

Lični predmeti i uspomene, dečiji crteži i rukotvorine, ne smetaju beloj kuhinji, kao i table podsetnici sa magnetima. Mogućnosti su neograničene.