Koji mobilni odabrati za dete, ili…

Deca su sve probirljiviji korisnici, pa se o ovom segmentu tržišta posebno vodi računa.

Iako je veliki broj onih koji smatraju da mobolne “igračke” mališani ne treba da dobiju prerano, roditelji su zadovoljni obimom infomacija koju im mobilni telefoni omogućavaju. Sa decom u kontaktu mogu biti u mnogim važnim situacijama, što je od neprocenjivog značaja za obe strane.

Kada biraju telefon za dete, roditelji imaju najmanje dve brige – finansijski momenat (telefon bi trebalo da bude od jeftinijih) i sigurnosni (aparat bi trebalo da bude bezbedan za upotrebu i prilagođen uzrastu i nameni).

Pored navedenog, telefon ipak mora da bude “dovoljno dobar” sa stanovišta deteta, odnosno da poseduje, osim osnovnih funkcija, mogućnost fotografisanja, igranja igrica i instaliranja drugih aplikacija.

Posebna vrednost pametnih uređaja je opcija instaliranja neke od “roditeljskih” aplikacija, odnosno onih uz pomoć kojih odrasli mogu da postignu maksimalnu kontrolu.

Mobilni telefoni koji se preporučuju deci, međutim, u velikom broju slučajeva mogu da zadovolje ukuse i potrebe odraslih.

Evo, dakle, uređaja sa spiska najprimerenijih aparata za najmlađe, pa razmislite…

Motorola G6. Aparati iz serije G dolaze u obzir, ali G6 nudi kombinaciju stakla i metala u dizajnu koja izgleda zaista dopadljivo. Problem može da bude trajanje baterije i dodatna sporost kod multitaskinga, ali je sve drugo, uključujući kameru i kapacitete za skladištenje sasvim dovoljno. Motorola G6 je izdvojena kao prva preporuka, a sledeće su:

iPhone SE. Roditeljske kontrole su ovde uključene – ograničenje pristupa internetu i mogućnosti kupovine ili skidanja aplikacija, na primer. Iako je nešto skuplji od ostalih sa spiska, iPhone SE je pogodan ako roditelji već imaju Apple uređaje, zbog većeg obima deljenja sadržaja. Prednost je i nešto manja veličina što je zgodno za ruku deteta.

Nokia 6,1. Ovaj telefon nije najsavremeniji ali je od ostalih otporniji na udarce, pa ako vam je to prioritet…

Honor 7X. Lep telefon sa baterijom koja dugo traje su, pored cene, osnov za preporuke.

Samsung Galaxy A5. Ako baš mora da bude Samsung Galaxy, neka bude ovaj… A5 će preživeti i kratkotrajno potapanje, otporan je i baterija dugo traje.