Originalno svadbeno putovanje

Kada se na papir stavi sve što mladenci žele u danu svoje svadbe, za zajednički odlazak na put obično ne ostane mnogo, pa se on odloži, na određeno ili neodređeno vreme. Medeni mesec, odnosno svadbeno putovanje donosi opuštanje, jača vezu i znači početak upućenosti dve osobe jednu na drugu, što treba da postane model za budući život. Ono je lepo i veoma poželjno, pa ga ne treba izostaviti.

Kada ste, dakle, izabrali venčanicu i svečano odelo, prostor u kojem ćete sačekati goste, naručili mladenačku tortu i cveće, angažovali preporučeni bend za svadbe… razmislite o putovanju.

I u ovoj oblasti, u svetu, trendovi se menjaju. Parovi, posebno mladi, sve ređe biraju boravak u hotelu na moru. Praktičnost, originalnost i avanturizam su prevladali, pa turoperateri primećuju nekoliko novih varijanti, koje su sve popularnije.

Medeni mesec blizu kuće. Nekada je pravo uživanje boravak u gradu ili selu na samo stotinak kilometara od kuće, u kojem mladenci ranije nisu bili, ili bar ne kao turisti.

Multidestinacijska putovanja sa obilaskom nekoliko manjih, ne mnogo skupih gradova, beleže veliki rast. Odlazak može biti u aranžmanu turističke agencije, ali i ličnom, što posebno uzbudljivim čini planiranje.

Volonterska putovanja čiji je smisao zajedničko pomaganje drugima takođe mogu biti mladenačka.

Fitnes i velnes boravak u spa kompleksima čini se uobičajenim, ali svadbeno putovanje može biti i uključivanje u planinarski pohod, pohađanje škole jahanja u nekom poznatom centru i bilo koja druga sportska i rekreativna aktivnost.

Put automobilom u dvoje, od mesta do mesta, bez unapred pripremljenog plana, je idealno svadbeno putovanje za avanturiste.

Krstarenja su sve raznovrsnija i povoljnija i kod nas, pa se jahta može iznajmiti na jedan vikend i sedam dana, i uživati na moru ili na Dunavu.

Ovo su samo neke ideje koje “upravo venčani” ocenjuju kao dobre i za koje vlada interesovanje. Ako su vaše odlazak na koncert svetski poznate zvezde ili utakmica rivala na velikom evropskom stadionu o kojoj ste maštali, dodajte je na spisak – mladenci svoj početak zajedničkog života treba da osmisli upravo onako kako zamišljaju oni, a ne neko drugi.