Pet načina na koje bi pametne brave promenile Vaš život

Pametne brave dodaju funkciju i stil nečemu što svaka kuća ima, ulaznim vratima. Brave koje su dizajnirane tako da rade sa glasovnim pomoćnicima, Wi-Fi-om ili Bluetooth-om dolaze u svim oblicima i veličinama, a njihova dostupnost brzo raste. Evo samo nekoliko načina na koje pametne brave mogu promeniti Vaš svakodnevni život.

Prvi je da nikada više ne morate da lutate okolo tražeći ključeve. Možete daljinski da kontrolišete Vašu pametnu bravu kada je povezana na Wi-Fi. I čak ukoliko zaboravite da zaključate vrata, a krenuli ste na primer na službeni put, povezana brava će Vas upozoriti kada vrata ostanu otvorena ili otključana.

Pomoću pametne brave ostavite prvi utisak sa stilom. Ona ne mora da bude ogromna ili neobičnog oblika, može čak i da se maskira i da izgleda kao obična brava.

Čuvajte i stare ključeve jer to što ste ugradili pametnu bravu ne znači da nužno morate da zamenite ključ. Modeli kao što su August’s line se pričvršćuju na unutrašnju stranu vrata i u tom slučaju može se zadržati postojeći zasun i uštedeti vreme prilikom instalacije.

Ukoliko rentirate smeštaj, možete olakšati ulazak gostiju uz pomoć pametnih brava. Nema više pravljenja kopija ključeva ili skrivanje rezervnih. Umesto toga, možete da date digitalne ključeve pomoću prateće aplikacije brave, pa čak i da ograničite vreme boravljenja ili da podesite vreme ulaska u Vaš dom. Postoji i opcija da se članovima porodice dozvoli neograničeni pristup, tako da sistem radi za celu porodicu.

Pametne brave čine Vaš dom sigurnijim. Iako su pametne brave povezane sa mrežama i svako ko ima pametnu bravu treba apsolutno ažurirati svoje aplikacije i formirati bezbedne lozinke, one ipak eliminišu da neko uzme ključ ispod Vašeg otirača. Bez potrebe da pravite kopije ključeva ili imate rezervni, imaćete manje metoda ulaska u Vaš dom koje postoje kada su u pitanju fizički ključevi.

Pametne brave nisu prikladne za svakoga i trebalo bi dobro da se razmotri koje su specifične potrebe pre nego što se uloži u bilo koju kućnu pametnu tehnologiju. Nisu ni savršene, ali se problemi povezivanja i izdržljivosti baterije mogu efikasno rešiti uz pomoć ugrađene zaštite kao što su čvorovi baterije za hitne slučajeve ili odgovarajuće šifre za tastature.

Ako tražite moderan i pametan način da svoj svakodnevni život učinite malo jednostavnijim, pametne brave mogu igrati korisnu ulogu.

Comments are closed.