10 krstarenja iz snova

Može se diskutovati o iznosima koje treba izdvojiti, i činjenici da za prosečnog srpskog turistu krstarenja nisu dostupna. Ipak, cene govore da nisu ni preterano skupa, kako se obično misli. Evo šta kao najpovoljnije predlažu evropske turističke agencije.

  1. Arabijsko poluostrvo, od 965 evra

Na devetodnevnom krstarenju obilaze se Dubai, Kasab, Abu Dabi i Muskat, u cenu su uključeni svi obroci i užine, popodnevni čaj, room service, zabava, fitnes i spa tretmani, kao i prevoz od Londona do Dubaija i nazad.

  1. Skandinavija i Rusija, od 1240 evra

Na brodu koji isplovljava iz Sautemptona provodi se 12 noći. Putnici obilaze neke od najlepših evropskih gradova – Kopenhagen, Stokholm, Talin, Sankt Peterburg i Berlin. Uključene su i pešačke ture po divljini, obilasci gradova sa vodičem, i sve udobnosti na kruzeru.

cruiser01

  1. Japan, od 1980 evra

Jedanaest noći na brodu i dve u Tokiju, obilazak planine Fudži i nacionalnog parka Hakone, gradova Busan, Koči, Kagošima i  Šimizu, čine ovu turu jedinstvenom. Avionski prevoz iz Londona je uključen.

  1. Grčka ostrva, od 313 evra

Ovo krstarenje traje tri dana, kreće se iz Atine, plovidbe su noćne, a putnici se svakog jutra iskrcavaju na drugom mestu. Obilaze se četiri ostrva – Mikonos, Patmos, Krit i Santorini.

  1. Norveški fjordovi, od 990 evra

Tura kreće iz Londona brodom i nastavlja preko Amsterdama, krstarenje traje sedam noći norveškom obalom i fjordovima, sa zaustavljanjem u malim gradovima i selima.

  1. Karibi, od 620 evra

Ovo su letnja putovanja kruzerom, koja uključuju ronjenje, plivanje, jahanje i ekskurzije na ostrvima, uz doplatu. Sedmodnevna tura startuje u Majamiju, a zaustavljanja su planirana na Jamajci, Kajmanskim ostrvima, Bahamskim ostrvima i u Meksiku.

  1. Hrvatska ostrva, od 500 evra

Sedmodnevno krstarenje dalmatinskom obalom takođe uključuje zaustavljanje na ostrvima, ronjenje i plivanje, upoznavanje sa kulturom i gastronomskim specijalitetima. Kao posebne atrakcije navedeni su Vis i Biševo, a polazna i završna stanica je Split.

cruiser02

  1. Francuska i Španija, od 475 evra

Španski Vigo, Hihon i Bilbao sa muzejom Gugenhajm, kao i umetničke galerije francuskog Avra preporučuju ovu sedmodnevnu turu kao krstarenje kulturom. Iz Avra se može otići i na izlet do Pariza, a brod kreće iz Sautemptona, gde se putovanje i završava.

  1. Španija, od 928 evra

Krstarenje je porodični dvonedeljni godišnji odmor sa suncem, morem i peskom na plažama zapadnog Mediterana. Od Sautemptona se plovi kroz Gibraltar pa u Katragenu, Palma de Majorku, Barselonu, Valensiju, Malagu, Kadiz i Lisabon. Brod ima i bioskop, spa kompleks i restorane, a četiri dana se provode na otvorenom moru.

  1. Singapur i azijska ostrva, od 1980 evra

Ova fensi tura nije jeftina, ali kada je u pitanju 17 noći luksuza na atraktivnim destinacijama i avionski prevoz od i do Londona, može se reći da je povoljna. Uključene su dve noći u hotelu u Singapuru i dve noći u hotelu u Hong Kongu, a u međuvremenu se obilaze Ko Samui, Fu Mu, Laem Čabang i Sanija.