Bazen za dvorište – dobra investicija

Sve su pristupačniji, jednostavno se montiraju i prikladni su podjednako za odrasle i decu – nadzemni bazeni za dvorišta su na srpskom tržištu, i investicija su u koju vredi uložiti novac.

Bazeni su različitog oblika, veličine i kvaliteta, pa je dobro, ukoliko finansijske mogućnosti i prostor dozvoljavaju, nabaviti takav koji će biti trajno rešenje za letnju rekreaciju, rashlađivanje čitave porodice i zabavno druženje sa prijateljima.

bazen za dvoriste

Evo o čemu prilikom izbora treba voditi računa.

Pažljivo pogledajte šta je sve spakovano u kompletu – veći bazen bi trebalo da bude isporučen sa odgovarajućom pumpom, merdevinama ili platformom za ulazak, dobro je ukoliko su tu i set za održavanje i pokrivač, kako ne biste imali dodatne troškove. Obavezno je uputstvo za montažu, koje obično stiže na DVD-ju.

Premerite dobro prostor i obeležite sprejom onaj koji će bazen zauzeti – iako sigurno želite da bazen bude što veći, i oko njega treba da se osećate komforno. Neka bude mesta za stolice, ležaljke, dečju igru… jer je i to deo uživanja u letu.

Imajte u vidu nivelaciju tla, ukoliko je neravno, kao dodatnu investiciju. Za to može da posluži pesak.

Veći bazeni su ovalnog ili pravougaonog oblika. Kada birate oblik, veličinu, dubinu… razmilite kako ćete ga koristiti, da li će biti na sredini dvorišta ili uza zid, da li su deca plivači, planirate li u njemu da igrate odbojku, samo se prskate, radite vežbe… Bazeni mogu biti duboki i preko 1,20 metara i dugi preko pet metara, sa velikom ponudom različitih kombinacija dimenzija.

bazen

Bazen treba da ima napajanje strujom za rad pumpe i filtera, a ukoliko želite, i grejača za vodu ili osvetljenja za noćno kupanje. Dobro je izvesti poseban vod za ove namene. Za punjenje vodom biće dovoljna baštenska česma.

Otporni PVC je poželjan i najpouzdaniji materijal, koji garantuje kvalitet. Dobro proverite specifikaciju proizvođača, kako bi bazen trajao što duže.

Bazeni o kojima govorimo imaju cene od 200 evra naviše. Ukoliko na vreme počnete da planirate i izdvajate novac, svakako sebi možete obezbediti jedan od njih.