Da li da čekate osmicu?

Ne znamo da li su samo glasine, ali u javnosti kruži vest da će iPhone 8 biti neočekivano jeftin. U sezoni kada iPhone slavi deset godina postojanja, u septembru, kada Apple na tržište iznosi najveći broj novih proizvoda, očekuje se dolazak „osmice“.

Imajući u vidu da je prošlogodišnji termin uvođenja „sedmice“ bio 16. septembar, predviđa se da treba sačekati da prođe prva polovina meseca. Postoje neproverene informacije i da će doći do odlaganja. Kao uzrok se navode tehnički problemi sa zakrivljenim ekranom i 3D kamerom, izvesni izvori govore o novom senzoru za čitanje otiska prsta, što dodatno ukazuje na moguće karakteristike koje će iPhone 8 posedovati.

Vratimo se na cenu. Prethodne ocene analitičara da će telefon imati tri modela, uključujući i premijum u iznosu od hiljadu dolara pokazale su se kao neosnovane. Danas se većina njih slažu da će iPhone 8 imati istu centu kao iPhone 7, sa mnogo novina. Cilj kompanije Apple je da uđe u trku u srednjem cenovnom rangu sa osnovnim modelom, a da se zatim omogući kupcima da izaberu više memorije ili druge dodatke u Pro ili Plus verziji.

Pomenuli smo 3D kameru. Šta se još očekuje u novom modelu, za sada isključivo u domenu glasina, koje će, kao i obično, biti sve bliže istini kako se termin predstavljanja bude približavao? Prepoznavanje lica, ekran proširen i na obod uređaja, kućište u staklu, optička stabilizacija slike, ultra HD 12MP fotografije sa širokougaonim i telefoto objektivom, wireless punjenje…

Pominje se još jedna interesantna mogućnost. Postoje izvesne informacije da će se prekinuti niz obeležavanja brojevima i da je upravo ovo prilika da se pređe na slova. Tako bi moglo da se desi da umesto iPhone 8 dobijemo – iPhone X . “X” je rimski broj 10, pa bi se tako na najbolji način obeležila desetogodišnjica postojanja iPhone uređaja.