Dizajn enterijera na osnovu zodijaka

Još jedna novost izvan domena nauke stiže nam kao preporuka, ovoga puta za dizajn enterijera stana ili kuće. Osnov za savete koji slede leži u astrologiji, pa ko veruje da raspored zvezda utiče na njegovu sudbinu, može da pokuša.

Astrolozi podsećaju da je zodijački krug podeljen u 12, takozvanih, kuća. Svaka kuća predstavlja različit aspekt života. Od prisustva neke planete u određenoj kući i sazvežđe u kojem se neka kuća nalazi u trenutku rođenja, zavisi koliko će ta oblast života biti naglašena, da li će osoba imati probleme, ili uspehe.

Četvrta kuća zodijaka predstavlja dom i porodicu. Tu se nalaze i koreni za razvoj u drugim oblastima, pa joj treba pokloniti posebnu pažnju.

Četvrta kuća u Ovnu donosi preporuke da u svoj dom unesete vatru, buvalno, ili slikama i bojama.

Ako je u sazvežđu Bika, kojim vlada Venera, prostoru najviše odgovaraju biljke, cveće, nijanse roze i svetlo plave.

Sa četvrtom kućom u Blizancima bićete podstaknuti da učite – stimulativno deluju police sa knjigama… a ako je ona u Raku potrebna vam je voda i plavi tonovi.

Ukoliko je vaša četvrta kuća u Lavu, prijaće vam zlatan dekor, blistavi i luksuzni komadi, a sa dominacijom sazvežđa Device gotovo suprotno – elegancija u jednostavnosti, uz urednost i višefunkcionalne komade nameštaja.

Vaga voli parne predmete, ali i umetnost, pa se potrudite da u svom prostoru obezbedite simetriju i kreativnost. Četvrta kuća u Škorpiji zahteva upotrebu svile i što više mistike, orijentalnosti, a ako je u Strelcu važan će biti utisak otvorenog prostora, sa akcentima na terase i dvorišta. Vatra i crvena boja kod Strelca, kao i kod četvrte kuće u Ovnu, igraju bitnu ulogu.

Ostala su nam još tri sazvežđa – Jarac koji voli porodičnu istoriju i tradiciju, Vodolija koja mir nalazi uz biljke i kućne ljubimce i Ribe kojima, kao i Raku, savršeno odgovara plava boja i voda u svim oblicima. Ako je vaša četvrta kuća u nekom od ovih znakova, pretpostavljate koji vid organizacije prostora će vam najviše odgovarati.

A šta je sa ukućanima

Logično pitanje koje se postavlja je – šta se dešava ako delite stan sa jednom, dve, tri ili više osoba čijim četvrtim kućama vladaju potpuno suprotna sazvežđa. Rešenje je, kažu astrolozi, da bar neki svoj kutak dekorišete kako vama odgovara. Uostalom, proverite. Možda su baš četvrte kuće ukućana slične…

Na internetu možete lako pronaći sajtove koji će vam, uz tačan datum, vreme i mesto rođenja, odmah napraviti natalnu kartu. Ona, između ostalog, označava raspored kuća u odnosu na sazvežđa, pa ako verujete u astrologiju, bacite se na posao.