Flaše leda štede energiju

Napunite prazan prostor u zamrzivaču flašama sa vodom i koristi će biti višestruke. Ovaj savet već godinama daju stručnjaci za električnu energiju i električne aparate, ali smo retko skloni da ga se pridržavamo.

A tako je jednostavno. PET ambalaža, koju bacamo u većim količinama upravo leti, može odlično da posluži.

Najbolje je da koristite boce od vode, pošto nije potrebno da ih ispirate od prethodnog sadržaja. Sipajte u njih vodu sa česme i odložite ih u zamrzivač. Ako imate mnogo praznog prostora, možete da kupite mineralnu vodu u balonima, ili razmislite o drugoj prikladnoj ambalaži.

Iako vam se čini da je savet beznačajan, koristi su evidentne.

Zamrzivač radi efikasnije što je puniji i troši manje električne energije, posebno ako često otvarate vrata i dozvoljavate da topao vazduh uđe unutra.

Ako nestane struje, namirnice u zamrzivaču će se sporije odlediti. O ovoj velikoj prednosti obično razmišljamo prekasno, tek onda kad u panici tražimo gde da prebacimo zamrznutu hranu ukoliko dođe do većeg kvara na instalacijama ili problema u snabdevanju.

Kad krenete ne izlet i odlučite da ponesete ručni frižider, hlađenje možete produžiti i poboljšati dodavanjem već spremnih zaleđenih boca iz zamrzivača. Potrudite se, zato, da imate i nekoliko manjih komada. Kad se voda otopi možete je, takođe, upotrebiti.

Za različite vrste povreda i bolnih stanja preporučuje se hlađenje. Vaše rezerve leda dobro će vam doći i u ovim situacijama.

Led može da vam zatreba i za neobične akcije kao što je, na primer, skidanje žvakaće gume sa nekog predmeta.  

Ukoliko nestane vode, imaćete obezbeđene zalihe. Voda će sigurno biti dobra za upotrebu u domaćinstvu, a ako ste napunili čiste flaše u kojima je i prethodno bila voda, može u slučaju nužde da posluži i za piće.        

1 Comment