Gde sakriti novac u stanu

Najbolje je novac držati na računu u banci, ali ako pripadate onoj grupi ljudi koji bi da keš, ipak, čuvaju sami, problem nastaje kad na duže vreme napuštate kuću. Broj obijanja stanova i krađa tokom letnjih godišnjih odmora se povećava, pa evo nekih ideja za sakrivanje papirnih novčanica, ili drugih dragocenosti.

Novac možete staviti u koverat i fiksirati ga za dno police u kuhinji.

Koverat možete prikačiti za dno neke od kutija za dečje igračke. Takođe, za dno fioke, do kojeg možete doći izvlačeći fioku ispod.

Ako imate mnogo fascikli u fiokama radnog stola ili na polici, u manjem ili većem neredu, možete da izaberete jednu.  

Ukoliko imate jednu ili dve novčanice u većim apoenima, možete da ih smotate u rolnu koju ćete ugurati u praznu plastičnu tubu od leka ili vitaminskih tableta.

Ako imate mačku, a ona toalet posudu, za dno posude možete fiksirati koverat sa novcem.

Slično mogu da posluže i tanjirići ispod saksija sa cvećem. Ako imate način da dobro zatvorite, odnosno zavarite plastičnu kesu, dragocenosti možete i zakopati u zemlju pored biljke.  

Smestite novac u neku od čarapa, a zatim je smotajte i ostavite na dno fioke sa čarapama.

Zavarenu plastičnu vrećicu sa novčanicama možete staviti u posudu sa kafom ili brašnom.   

Ako imate veliki broj DVD diskova u kutijama, dobra ideja je da u jednu od njih stavite novac – ako je jedna novčanica u pitanju, ona može da se spakuje i između listova pairnog umetka u samoj DVD kutiji.

Kutija sa novogodišnjim ukrasima obično ima izvesnu količinu vate ili drugi sličan način za zaštitu ukrasa. Tu možete da pronađete i dobro mesto za vaš novac.

Uobičajena mesta su džep neke od košulja u ormanu, prostor između listova knjiga na policama, na poleđini slike na zidu…  

Novac možete staviti u neku od većih šolja, koje su naslagana jedna u drugu i smeštene duboko na poslednjoj polici, na primer, ili u praznu tamnu bocu od pića sa velikom etiketom. Trebalo bi da se pomisli da je boca puna. Pažnja! Kad se vratite sa odmora moraćete bocu da razbijete, a da novčanice ostanu neoštećene, što može da predstavlja problem.     

Ukoliko nešto vredno ostavljate u kupatilu moraće, iako niste tu, da ima dobru zaštitu od vlage.  

Sve navedeno može da posluži, ali, ipak, ne zaboravite – ovakvi i slični saveti nalaze se na internetu i može ih koristiti svako. Ako lopov zaista provali u vaš stan i ima dovoljno vremena za istraživanje, možda novac veoma brzo pronađe. Što je sigurno, sigurno je – odnesite novac u banku i putujte bezbrižno.