Gedžeti – sabiraju se utisci

Najnoviju listu koja sadrži čak 40 najboljih i najkorisnijih gedžeta u pojedinačnim kategrijama donosi danas, na startu druge polovine novembra, britanski Gardijan.

Evo spiska prvih deset tehnoloških “sitnica”, zabavnih pomagala i igračaka.

Prvi u kategoriji robota igračaka je UBTech Jimu Astrobot Kit, zapravo komplet elemenata sličnih Lego kockicama, od kojih je moguće sastaviti tri različita robota. Gotov robot je “pravi” – opremljen je infracrvenim senzorom za interakciju sa okolinom, a može biti i programiran na osnovu aplikacije prilagođene dečjem uzrastu.

Od konzola se kao najbolja izdvojila Nintendo Switch – modularni gejming tablet koji pruža sasvim novo iskustvo.

Sledi interaktivni touch-screen projektor Sony Xperia Touch. Sa cenom većom od 1500 evra svrstava se u red skupih gedžeta, ali su njegove mogućnosti impresivne i nagoveštavaju u kom će se pravcu kretati uređaji ove vrste. Projektor svaku površinu u kući pretvara u interaktivni ekran osetljiv na dodir, čime se sve što poželite nalazi na dohvat ruke.

Foto aparat, preciznije superiorna digitalna kamera u vrhu u 2017. godini je Panasonic Lumix GH5. Moćan uređaj ima fizičku i digitalnu stabilizaciju slike, poboljšanu vodootpornost, profesionalni 4K video… i može takmičiti sa SLR aparatima.

Još uvek je mnogo onih koji prednost daju klasičnim slušalicama, dakle onima koje su udobne, najvišeg kvaliteta reprodukcije zvuka, vezane odgovarajućim kablom za uređaj. Ako ste jedan od njih, potražite Oppo PM-3.

Bezbednosne kamere dostigle su nove mogućnosti – Nestova IQ kamera za otvoren i zatvoren prostor automatski identifikuje ljude, čak prepoznaje njihova lica, upozoravajući vas putem mobilnog telefona. Infracrveno svetlo za noćni rad, rotacija po više osa i zvučnici za reakciju u realnom vremenu čine ovaj proizvod zanimljivim i korisnim.

U poplavi skupih mobilnih telefona, jeftini modeli uvek dobro dođu. Takav je Motorola Moto G5 – smartphone odličnih osnovnih karakteristika, za koji treba izdvojiti oko 200 evra.

Evo i dva uređaja za punjenje mobilnih telefona. Bežični dolazi iz kineske kompanije Aukey i ima lep oblik polupoloženog držača, a onaj sa vezom, ali ne bilo kakvom, namenjen je za iPhone uređaje. Zove se Titan, napravljen je od dvoslojnog fleksibilnog čelika i gotovo je neuništiv.

Na desetom mestu je, u kategoriji pametnih satova, novi Apple Watch 3, koji više ne mora biti blizu iPhone-a. Proverite njegove karakteristike.