Jesenja toplina i mir u stanu

Po ko zna koji put naglašavamo da stan treba da bude mesto opuštanja, mira i uživanja. Privatni prostor zaštićen od svega lošeg i negativnog. A pošto dolazi jesen i meseci u kojima ćemo sve duže boraviti u zatvorenom, pravi je trenutak da pokušate da u stanu ili kući napravite atmosferu spokoja.

Specifična jesenja dekoracija može vam pomoći da se, čak i tokom mračnih i hladnih dana, osećate prijatno. Ne mislimo, pritom, na suvo lišće i plodove nastupajućeg godišnjeg doba, mada i oni mogu pomoći. Postoje drugi predmeti koji će, sa pažnjom odabrani, učiniti da se osećate lepo.

Neka vas ne obeshrabri rani sumrak kao naznaka da su dani osetno kraći. Nabavite sveće i upalite ih umesto sijalica. Ili koristite male lampe i odmarajte se, upravo, u polumraku.

Prodavnice su pune pokrivača u kombinaciji mekih materijala i veštačkog krzna. Obradujte sebe jednim od njih.

Napravite na dekorativne jastuke navlake od široko rebrastog somota u bojama jeseni. Bilo bi dobro da oni budu udobni, veliki, i sa služe svojoj nameni.

Veštačke lepo dizajnirane grančice u vazi nisu uvek kič. Ako su diskretne ili originalne oplemeniće neki zaboravljeni ugao prostorije.

Keramičke posude u bojama zemlje, ili kao obloge za saksije sa sobnim biljkama, ostavljaju utisak jesenje prirode u stanu. Kao i pletene korpe od pruća ili like.

Obezbedite podmetače za čaše, tanjire, šolje… od plute, drveta, mermera i drugih prirodnih materijala.

Vuneni pleteni prsluci dobro će doći svim članovima porodice. Biće vam toplo i pri samom pogledu na pomalo zaboravljene odevne predmete, koji bude uspomene. Slično je i sa karo dezenima u toplim bojama na košuljama od flanela, ili dekorativnim elementima u sobi.

Predlažemo vam da kuhinju prilagodite godišnjem dobu. Čeka vas bogata ponuda namirnica na pijacama. Spremite pitu od bundeve, ili je samo ispecite u komadima, i – uživajte.

Imamo još jedan savet. Odlazite svakodnevno u šetnju u prirodu ili park. Po povratku će vam još više prijati ambijent koji ste u stanu stvorili.

Comments are closed.