Kako izabrati apartman za odmor

Odmor u iznajmljenom apartmanu ima brojne prednosti u odnosu na boravak u hotelu. Ovaj vid smeštaja u ponudi je svih većih turističkih centara u našoj zemlji – apartmani u Golupcu, na Kopaoniku, Zlataru, Zlatiboru… kao i apartmani u većim gradovima – Beogradu, Novom Sadu, Nišu… zadovoljavaju ukuse i potrebe najizbirljivijih korisnika.

Postoji nekoliko pitanja koja treba da postavite kada birate apartmanski smeštaj. Po savetu turističkih stručnjaka, obavezno se raspitajte o sledećem.

Lokacija apartmana je prva stvar. Proverite na Google mapama koliko je udaljen od turističkih atrakcija koje su vam najinteresantnije. Da li vam to rastojanje odgovara? Na Google mapama, uzgred, možete pogledati i fotografije zgrade i okruženja, čak i „prošetati“ okolo.

Raspitajte se da li apartman ima parking, gde je najbliža samoposluga, apoteka…

Proverite šta tačno nudi kuhinja. Samostalno pripremanje hrane je jedan od razloga zbog kojeg ste izabrali apartmanski smeštaj, pa budite sigurni šta sve od kuće treba da ponesete.

Pregledajte utiske o vlasniku i samom apartmanu koje su ostavili drugi korisnici, ako su vam dostupni na internetu.

Ako u porodici imate bebu ili malo dete, kritički procenite koji će aparman biti odgovarajući po opremi i udobnosti. Da li će se najmlađi član porodice zaista tu osećati „kao kod kuće“?

Proverite šta apartman poseduje od aparata za pranje veša i gde ćete veš sušiti. Od toga će zavisiti spisak stvari koje treba da ponesete.

Ukoliko vam treba internet na odmoru, proverite kakva je internet veza.

Dobro se raspitajte o svim troškovima i plaćanjima, kao i obavezama obe strane, pre nego što rezervišete apartman.

Dogovorite se o tačnom vremenu ulaska i napuštanja smeštaja.

Ako je potrebno položiti depozit pre dolaska, imajte validan pisani dokument da ste novac dali, a vlasnik novac primio.

Imajte u vidu da za apartmane ponekad postoji mogućnost pregovaranja cene, pa to iskoristite na najbolji način.