Kako odabrati tracker ogrlicu za psa

Tracker ogrlice za pse upotrebljavaju se da lociraju mesto gde se nalazi vaš kućni ljubimac, uz pomoć uređaja koji pas nosi na ogrlici, i aplikacije na vašem mobilnom telefonu, ili drugog uređaja. Na tržištu postoji nekoliko različitih vrsta ogrlica, pa ukoliko želite da napravite najbolji izbor, poslušajte savete.

Osnovna podela je na GPS, radio i Bluetooth trakere. GPS trakeri koriste mobilnu mrežu i imaju najširu pokrivenost. Radio trakeri se oslanjaju na radio vezu, po principu voki-tokija i praktični su za zabačene lokacije bez mreže, ali je domet ograničen na 10-15 kilometara. Bluetooth trakeri imaju najviše par kilometara dometa i zato su najjeftiniji.

U ponudi se nalaze mali tag-uređaji koji se pričvršćuju za postojeću ogrlicu, i ogrlice sa ugrađenim tagom. Druga opcija je praktičnija pošto uređaj ne može da se otkači, ali su gotove ogrlice ponekad glomazne i nepraktične za manje pse. Odaberite varijantu koja neće ići na štetu udobnosti.

Pregledajte ocene trakera koje daju korisnici. Neki uređaji prikazuju lokaciju psa u realnom vremenu, dok drugi to čine sa zakašnjenjem od pet sekundi do, čak, tri minuta, što nije dobro, pošto lokacija nije prava i teško ćete ga pronaći.

Vodootpornost je jedna od važnih osobina i garantuje da se kontakt sa uređajem neće izgubiti ako se, iz bilo kojih razloga, pokvasi. Ako vaš pas voli da pliva, a u bilizini je reka, možda je rešenje traker koji održava kontakt i na određenoj dubini. Proverite karakteristike uređaja koji kupujete.

Proverite i iskustva korisnika o izdržljivosti – kvalitetni uređaji i ogrlice su skuplji, ali su trajni i pouzdani, pa se neće oštetiti ako se pas provlači kroz žbunje, na primer.

Na kraju, analizirajte i dodatne karakteristike trakera – oni obično mogu da prate temperaturu psa, ili dnevnu aktivnost, kako bi mu se omogućilo dovoljno kretanja… Ogrlica sa uređajem ne mora da bude korisna samo kad se pas izgubi, nego i u svakodnevnom životu.