Kako okrečiti zidove pred prodaju stana

Za početak – posmatrajte prostor očima potencijalnih kupaca. Svaki od njih će pokušati sebe da vidi tu. Ukoliko ste odabrali nešto jače ili tamne boje za zidove, pa još ako imate i originalan nameštaj, kupcu se može učiniti da je stan čudan, daleko od njegovog načina života, što će mu otežati identifikaciju sa prostorom.

Ne budite sujetni. Pomislite da je Vaš stan, uključujući boje zidova, formiran u skladu sa Vašim željama i potrebama i da na kupca, jednostavno, može da ostavi negativan utisak.

kako okreciti stan

Stručnjaci koji se bave dizajnom enterijera predlažu da, pre nego što agencija za nekretnine ponudi Vaš stan kupcima, zidove okrečite u neutralne nijanse. Što ne znači da treba izabrati dosadan bež ton, koji čini da prostor izgleda prosečno i pomalo siromašno.

Potrebno je, dakle, bojama zidova dodati pažljivo odabranu dozu živosti, kako bi bili neutralni i interesantni u isto vreme. Evo nekoliko saveta.

01a

Pogledajte ovu sivo-braon nijansu iznad, koja podseća na boju najsvetlijeg gita. Deluje otmeno. Uz nju mogu da se uklope detalji u jačim bojama, a da se održi klasičan izgled.

02

Siva boja za zidove je u trendu, posebno ova diskretno topla nijansa. Mogu se dodati i beli detalji kao što su lajsne, koji boji daju dodatnu dubinu.

03

Ova blago zelenkasta nijansa ima pomalo starinski šarm i stvara utisak topline. Dobro se kombinuje sa nameštajem i podom od prirodnih materijala, posebno onim od drveta u natur boji i obradi.

04

Topla svetla sivo-žuta nijansa najviše podseća na boju semena susama. Majstori, međutim, upozoravaju da je najteže raditi sa žutim bojama, pošto postoji opasnost da na većoj površini ne budu baš ono što ste zamislili, pa budite pažljivi.

05

Čista i moderna boja, koju bi frizeri nazvali “srebrnasto-svetloplava”. Ova svetla sivo-žućkasta nijansa prostoru daje pomalo “skandinavski” ambijent. Dobro se kombinuje sa crvenim i bež meblom i sa nameštajem od svetlijeg i tamnijeg drveta.

kako okreciti stan 03

I još nešto za kraj. Ako Vam se dopada kako Vaš nameštaj izgleda okružen zidovima u nekoj od navedenih boja, izaberete je i u novom životnom prostoru.