Kako originalno zapakovati bocu vina

Sezona je slavlja, a flaša vina najčešći je poklon prilikom posete. Primerene ukrasne kese za piće mogu se pronaći u prodavnicama, ali posebno zadovoljstvo za vas može biti da osmislite svoje, originalno pakovanje. Time istovremeno ukazujete pažnju domaćinu, pokazujući mu da ste odvojili vreme i mislili na njega dok ste omot pripremali. 

Evo nekoliko ideja, a vi sigurno imate i svoje. 

U prodavnicama pozamanterije mogu se pronaći trake od tkanine namenjene aplikacijama na odeći. Potražite luksuzne satenske, od čipke, pliša, sa vezom ili druge u skladu sa vašim i stilom osobe kojoj poklanjate i napravite mašnu na samoj boci. 

Traku možete napraviti i sami od ostataka materijala koji imate i dodati joj dugme, perlice, aplikaciju sa porukom.

Cvet se uvek može kombinovati sa bocom i pričvrstiti na bilo koji način na pakovanje ili direktno na staklo, ali to može da bude i mala grančica zelenila. Ukoliko birate veštački cvetić neka bude veoma diskretan i lep.

Odštampajte ličnu poruku ili fotografiju, nacrtajte etiketu, napišite nešto markerom na staklu. Možete koristiti i odštampanu mapu lokacije na kojoj ste proveli vreme zajedno, gde ste se upoznali, ili mesta gde planirate da putujete, kao i isečak turističkog prospekta.  

Napravite kod fotografa fotografiju koja će obradovati domaćina i stavite je pažljivo u koverat koji ćete pričvrstiti za bocu vina, tako da se ne ošteti i bude poseban poklon.     

Ako baš želite da eksperimentišete, bocu možete uviti široko u poluprovidni papir u boji i  unutra fiksirati upaljene led lampice na baterije.

Za bržu aplikaciju svega navedenog možete koristiti i što jednostavniju kesu za flašu iz prodavnice, koju ćete naknadno ukrasiti.

Ako je boca vina namenjena novogodišnjem provodu, budite slobodniji u izboru, posebno ako ste sa osobom veoma bliski. Možete razmisliti o nečemu što je slično njenim navikama i osobinama, ali i nešto potpuno suprotno. Poklonite, na primer, ukrašenu bocu piva. Ukoliko sa domaćinom niste bliski, ne eksperimentišite preterano i opredelite se za klasičnu i elegantnu traku. Razmislite o poruci koju šaljete, kako ona ne bi bila pogrešno protumačena. 

Comments are closed.