Korisni trikovi sa aluminijumskom folijom – 1

Aluminijumska folija za domaćinstvo obično služi za zaštitu hrane tokom skladištenja, ili pomoć prilikom pripremanja. Pošto je uvek dostupna u prodavnicama i redovno prisutna u stanovima, korisnici su smislili niz novih načina na koje je možete upotebiti. Prenosimo najinteresantnije.

Naoštrite makaze. Savijte foliju tako da imate četiri sloja i secite je makazama. Što više strpljenja budete imali da ponavljate ovu radnju, makaze će biti oštrije.

Aluminijumska folija će vam pomoći da brže peglate. Postavite je ispod navlake daske za peglanje i ona će reflektovati toplotu, pa se će se navlaka manje hladiti.

Ako pri ruci nemate levak, lako ćete ga napraviti od folije. Ovaj trik pomaže i kod dekorisanja torte šlagom ili filom.

Folija se jednostavno savija i poprima oblik koji želite. Od dvostruke folije napravite originalne modle i postavite ih u pleh, a zatim u njih sipajte testo. Ovo je i dobra zabava za decu, pa ih uključite da zajedno probate da proizvedete slane ili slatke specijalitete po njihovoj želji.

Ukoliko imate baštu, zaštitite je od štetočina tako što ćete u sloj malča – materijala kojim zagrćete biljku, dodati komadiće i male trake folije. Insektima se neće dopasti, a folija će reflektovati dodatnu svetlost na biljku.

Aluminijumske trake pomoći će vam da oterate ptice sa mesta na kojima vam dosađuju, ili na kojima ne bi trebalo da budu. Postavite na grane drveća aluminijumske trake. Foliju možete fiksirati i na terasu stana, ako vam smetaju golubovi.

Ukoliko trenutno nemate ništa bolje, zgužvanom aluminijumskom folijom možete očistiti posuđe u kojem su zagoreli ostaci hrane. Upozorenje! Na ovaj način ne treba čistiti posuđe sa specijalnim premazima protiv lepljenja, ni posuđe od bakra. Folija je najbolja za čelično, stakleno ili posuđe od aluminijuma.

Obložite aluminijumskom folijom kornet sladoleda i deca neće žuriti da ga pojedu, niti će ostavljati okolo mrlje koje se teško skidaju.

(o drugim korisnim trikovima sa aluminijumskom folijom pisaćemo u narednom tekstu)

Comments are closed.