Lični predmeti i nakit kao dekoracija u stanu

Nove detalje u stanu možete postaviti bez ikakvih ulaganja, ako za njih iskoristite lične predmete i nakit koji se trenutno nalaze u kutijama, daleko od vaših, i pogleda gostiju.

Najbolje će biti ako imate neki zaista originalan komad nakita. Očistite ga pažljivo ako je, na primer, srebrni, pronađite mu podlogu i mesto gde ćete ga izložiti. Izaberite klasičnu ili sasvim originalnu varijantu. Stari prsten vaše bake možete postaviti u bilo koju malu posudu – na beloj ili podlozi jake boje, na tacni od stakla… on će izgledati moderno, a na plišanom jastučetu i u okruženju predmeta od kristala bogato. Zamislite u istom maniru ogrlicu od bisera, privezak sa dragim ili poludragim kamenom…

Dekor u stanu može da bude i unikatna bižuterija koju odavno ne nosite. Ukrasite njom, na primer, obod lampe, ili je nemarno prebacite preko jednobojnog ukrasnog jastučete u nekom uglu.

Ako posedujete garderobu koju niste bacili pošto vas za nju vezuju sećanja, razmislite da od nje napravite nešto. Od komada svilene ili bluze od drugog materijala sa lepim dezenom možete na napravite sliku na zidu. Operite i pedantno ispeglajte bluzu, isecite pažljivo željeni deo i fiksirajte ga na kartonsku podlogu koja će vam biti paspartu. Sve to na kraju uramite.

Vezene aplikacije sa dečje garderobe mogu da se iseku, na isti način fiksiraju i urame. Od njih naprave minijature za dečiju sobu. Rukom slikana ili ešarpa sa vezom, kao i svi drugi odevni predmeti koji na sebi već imaju ručni rad, takođe mogu da posluže.

Pustite mašti na volju i koristite na sličan način naočare, kaiš, sportski dres, aplikaciju sa porukom na majici koju ćete fiksirati na tvrđi komad kartona…

Najvažnije je da komade nakita, garderobe, ali i drugih zanimljivih stvari koje posedujete tretirate kao potencijalne umetničke predmete, koji svojim kombinacijama, uz vašu kreativnost, mogu da poprime novu namenu i postanu vaša privlačna svakodnevica.

Comments are closed.