Nabavite, obavezno, WD-40

Sprej WD-40 najčešće imaju u prtljažniku vlasnici automobila. Ovo popularno sredstvo priteći će vam u pomoć u različitim prilikama, kad auto otkaže poslušnost.

Da li ste znali za druge namene spreja, u domaćinstvu? Uštedite vreme i novac i olakšajte sebi posao. Imajte uvek u kući WD-40.

Skidanje kamenca iz WC šolje je veoma jednostavno – samo naprskajte sprej i oribajte četkom. Isto važi za kamenac na drugim mestima u kupatilu.

WD-40 je idealan za skidanje fleka, posebno onih za koje nemate rešenje. Na primer, farba od kose na peškiru ostavlja mrlju koja može da se ukloni ako se sprej nanese na to mesto, dobro utrlja, a zatim peškir opere u veš mašini u vreloj vodi.

Mrlje sa tepiha, kožnog nameštaja, zidova i drugih predmeta koji su osetljivi na agresivna sredstva za čišćenje takođe se mogu skinuti sprejom WD-40. Postupajte opušteno i onako kako biste inače – kožnu fotelju dobro istrljajte krpom, a mesto na tepihu možete posle nanošenja spreja da očistite mlakom vodom sa sapunicom ili uobičajenim sredstvom.

Da li znate da WD-40 može da ukloni čak i super-lepak sa vaših prstiju? Ili prsten, koji ne možete da skinete sa prsta.

Sve vrste lepkova od tapeta, stikera, folija… uklonićete lakše uz WD-40.

WD-40 će vas spasiti od paukova, osa koje žele da naprave gnezdo na terasi i drugih nasrtljivih insekata.      

Sprejom možete impregnirati zimsku obuću, sačuvati je i sprečiti da vlaga prodre do vaših nogu.

Ako kojim slučajem ugazite u izmet životinje, i taj problem ćete rešiti prskanjem sa WD-40, a zatim korišćenjem stare četkice za zube.

Ukoliko na automobilu imate ostatke boje drugog automobila koji vas je slučajno zakačio, poprskajte ih sprejom, sačekajte nekoliko sekundi i dobro istrljajte čistom krpom.

Za sprečavanje škripanja šarki, WD-40 ste verovatno koristili. Sprej može da vrati u funkciju rajsferšlus koji se teško otvara, rastavi čvrsto sastavljene lego kocke, spreči da se brava zaledi, sneg nagomila na prozoru, korov poraste tamo gde ga ne očekujete…  

Ukratko, nabavite WD-40 i probajte da ga upotrebite pre nego što pozovete servis, ili bacite predmet za koji mislite da ste ga upropastili.