Trendovi u uređenju stana za 2021. godinu

U stanovima smo tokom ove, 2020. godine, boravili mnogo duže od planiranog, a 2021. godinu dočekujemo sa sličnim predviđanjima. Zbog toga bsmo, dok se januar približava, mogli da razmotrimo nekoliko predloga dizajnera za narednu sezonu, i unesemo izmene koje će osvežiti našu svakodnevicu.

Ispostavilo se da je u novim uslovima pravo bogatstvo dvorište, pa i veća terasa, na kojoj se može odmarati među biljkama, na otvorenom prostoru. Obedovanje ili konzumiranje omiljenog napitka u dvorištu ili na balkonu može da zameni izlazak u baštu restorana ili kafea. I u 2021. godini će biti tako, pa se potrudite da nameštaj bude udoban, a roštilj, ukoliko je moguće, pri ruci. Ako je dvorište veće, razmislite o spravama za rekreaciju, ali i o mini lejama za uzgajanje povrća.

Čistoća i urednost tražiće se u pripremanju hrane još više, a vaše “ogledalo” može da bude potpuno bela kuhinja, koja takođe “ulazi u modu”. Bele kuhinjske stolice i sto daju notu elegancije i stila.

Biljke su u kući zauzele počasno mesto. Razmislite da svoju zelenu oazu dodatno obogatite. Sve boje i materijali iz prirode dominiraće i u 2021. godini.

U svetu raste potražnja za delovima nameštaja koji se mogu jednostavno pretvoriti u gimnastičke sprave. Potražite, na primer, na internetu vežbe koje se mogu raditi na klupi određene visine, pa razmislite o sličnom višefunkcionalnom komadu koji može biti mesto za sedenje, kutija za dečije igračke i sprava za trening.

Boje će u 2021. godini zavladati kupatilima i uneti vedro raspoloženje u ovaj deo stana, smatraju stručnjaci.

Starinske udobne fotelje, ponovo tapacirane i smeštene u ugao sa lampom, pravi su hit za trenutke odmora.

Već neko vreme se govori o kancelarijama u stanu i višenamenskom prostoru. I u narednoj godini će vam biti potreban, ako ga već nemate, praktičan radni sto.

Na kraju, stanovi i kuće postaju sve “pametniji”. Očekujte da ćete isprobati bar neku od korisnih aplikacija u stanu, kad ćete već imati toliko vremena na raspolaganju.