Najbolji tehnološki noviteti za kuću u 2021. godini

Američki časopis „Popularna nauka“ postoji duže od 140 godina, a njegova čitalačka publika meri se milionima. Krajem godine redakcija dodeljuje 100 godišnjih nagrada za tehnološka dostignuća u različitim oblastima, među kojima su i inovativna rešenja namenjena opremanju kuće.

Za 2021. godinu priznanje je dobilo devet predmeta, koji se već mogu naći u prodaji, gde dobijaju najbolje ocene korisnika.

Ako želite da neko od novih rešenja priuštite sebi što pre, pokušajte da ga nabavite. Pojedini aparati i predmeti su dostupni za porudžbine onlajn iz naše ili zemalja okruženja, a na neke ćemo morati još izvesno vreme da sačekamo.

Dyson usisivači već se nalaze na domaćem tržištu, a ova firma sada nudi inovativno rešenje – četku rotacionog usisivača na kojoj se neće zadržati i zamrsiti duge dlake tokom čišćenja. Usisivač je posebno pogodan za domaćinstva u kojima žive kućni ljubimci.

Robot usisivači polako postaju naša svakodnevica. Novost na ovom polju donosi Roborock. Ako želite robota koji usisava i briše, a imate mešovite podove, može se dogoditi da tepisi budu ovlaženi prljavom vodom sa prethodno obrisanog poda. Roborock je zato napravio robota sa ultrazvučnim senzorom koji prepoznaje kvalitet poda koji se nalazi ispod njega i automatski diže sunđer kad se postavi na tepih.

Ninja aparat je za kuhilju i on od bilo kog ubačenog sastojka odmah pravi sladoled. Može da napravi i napitke, a po obliku najviše liči na blender.

Potražite na internetu posuđe All-Clad i otkrijte koje su prednosti brzozagrevajućih supermodernih tiganja sa grafitnim jezgrom, koji su 80% lakši od uobičajenih.

Veš mašine sa punjenjem odozgo imaju u sredini glomaznu šipku koja gura odeću, ili se oslanjaju na međusobno trenje komada odeće. Whirlpool je ponudio oba rešenja u jednoj mašini, tako da za izvesne odevne predmete možete odabrati jednu ili drugu opciju.

Problem nepreciznosti kamere na vratima kuće ubuduće možete rešiti postavljanjem Ring video zvona, gde vi određujete opseg pokrivanja prostora veoma precizne kamere.

Sa ToughBuilt skalpelom sada možete da obavljate i različite vrste struganja, pored sečenja.

DeWalt Powerstack je još brži punjač za baterije alata, za domaćinstvo, ali i za sve majstore amatere i profesionalce.

I za kraj, evo jednog nosioca priznanja koji vam neće olakšati svakodnevne poslove, ali se radi o tehnologiji budućnosti. Kompanija GAF reciklira šindru sa odbačenih krovnih pokrivača posle adaptacija kuće i od nje pravi novu šindru.


        

Comments are closed.