Napravite i postavite porodični sajt

Da li ste razmišljali da umesto Fejsbuk ili Instagram naloga postavite porodični veb sajt ili blog? Ideja je zanimljiva, pa evo nekoliko korisnih informacija i prednosti ovog načina porodičnog oglašavanja.

U zavisnosti od poznavanja internet aktivnosti, svaki član porodice će dati svoj doprinos projektu. Iako su za amatere dostupne mnoge besplatne opcije, opredelite se od početka za one koje će vam pružiti sigurnost i dugo trajanje sajta ili bloga. Hosting danas ne košta mnogo, a na vama je da se raspitate koje opcije su u paketu i odaberete odgovarajuće. Ukoliko u porodici nemate osobu koja dobro zna šta je hosting, domen i slično, potražite ove pojmove na internetu ili se raspitajte kod kompanija koje nude ove usluge.

Razmislite o veb sajtu sa blogom kao sastavnim delom. U blog sekciji možete da delite aktuelne objave i omogućite komentare, a na pojedinim stranama sajta prikazaćete važne informacije o porodičnoj istoriji, poreklu, važnim događajima iz prošlosti.

Ne zaboravite kalendar datuma, u koji se mogu dodavati i najave budućih događaja.

Na sajtu svoje mesto treba da imaju porodično stablo, porodični kulinarski recepti, provereni saveti raznih vrsta, umetnički radovi članova, kućni ljubimci…

Vaš sajt može da ima konekciju sa nalozima pojedinih članova na društvenim mrežama. Ostavite i kontakt formu putem koje sa vama mogu da komuniciraju svi koji to žele.

Prikupite potrebne podatke vezane za rezoluciju fotografija, video zapisa i drugih elemenata koje ćete menjati. Možete da napravite i kratko uputstvo za članove porodice koji se teže snalaze.

Dodavanje sadržaja trebalo bi da prođe porodičnu kontrolu, kako bi se svi članovi složili sa onim što se iznosi u javnost.

Povezanost sa članovima porodice, rodbinom, kumovima i prijateljima koji su na udaljenim lokacijama postojanjem porodičnog sajta podiže se na viši nivo. Poznato vam je da objave na društvenim mrežama budu nakratko u centru pažnje, dok ih ne potisnu nove. Za razliku od toga, sajt omogućava jednostavno pretraživanje celokupnog sadržaja.

Rad na ažuriranju sajta je dobra prilika da članovi najuže porodice bolje i više komuniciraju. Obavljanje zajedničkog posla može da ih ispuni zabavom, zadovoljstvom i poveća povezanost. Deci će posebno biti interesantan čitav posao.

Imajte u vidu da se pojedini delovi sajta mogu zaštititi lozinkom i time omogućiti da samo određen krug ljudi ima pristup izvesnim sadržajima. Vaša je porodična stvar šta sa kim želite da podelite.

Comments are closed.