Najčešće greške pri izboru nameštaja

Evo nekoliko saveta koji mogu pomoći, a vi ćete odabrati u vašim okolnostima najprimenljivije.

Svi želimo da u stan unesemo deo prirode, ali sa ambijentom koji podseća na vikendicu na selu ne treba preterivati. Suviše grubo tesan nameštaj od drveta u kombinaciji sa lamperijom i drugim oblogama na zidovima veoma brzo će se pokazati kao okruženje koje ne relaksira, što je u početku bio cilj.

Imajte u vidu da kuća nije salon nameštaja i da ono što lepo izgleda u katalogu možda ne odgovara vašim potrebama. Udobne ugaone garniture koje svi volimo, na primer, namenjene su ličnom uživanju i opuštanju. Nešto slično svakako vam je potrebnije od unikatnog komada nameštaja interesantnog dizajna, koji ima pre dekorativnu nego upotrebnu vrednost.

Čak i ako posedujete dovoljno prostora, nemojte ga opterećivati velikim elementima naslonjenim uza zid. Verovatno ćete s vremena na vreme poželeti da napravite novi raspored, pa pogledajte obavezno kako je obrađena zadnja strana nameštaja koji kupujete – u pojedinim kombinacijama može biti potrebno da se i ona vidi.

Dobro procenite na šta ćete potrošiti novac. Stan se može opremiti sa mnogo manje sredstava nego što planirate ako kupite jeftine ormare za odlaganje, recimo, i osvežite ih nekim detaljem.

Pitali smo i proizvođače – kako opremiti stan, a ne napraviti grešku. U kompaniji „Čarkić nameštaj“ daju savet vredan pažnje – poručite nameštaj po meri i sopstvenoj želji. Tako ćete sigurno dobiti sve što očekujete, uz najbolji odnos cene i vrednosti.

Ako je stan mali, ne mora da znači da i nameštaj treba da bude mali, i obrnuto. Ovo je jedna od najčešćih grešaka. Veličinu nameštaja treba prilagoditi stvarnim potrebama, a na najmanju meru svesti, čak i potpuno izbaciti, elemente bez upotrebne funkcije.

Čak i iz ovako kratkog pregleda najčešćih grešaka, i saveta, može se lako izvući zaključak, i uštedeti.

Kupujte tek kada odlučite šta vam je zaista i zbog čega potrebno, i kad razmislite kako ćete to uklopiti u postojeći prostor. Ako vam se čini da odgovarajućeg nameštaja nema u prodavnicama, potražite nekoga ko će vam ga napraviti.