Nano dron sa kamerom, igračka ili…

Skeye nano dron sa kamerom je mini kvadrokopter sa daljinskim upravljačem, veoma prihvatljivom cenom i godinu dana garancije, pa nije čudo što je postao jedan od najtraženijih gadžeta. Iako proizvođač (holandski TRNDlabs) navodi da je u pitanju igračka, primerena za decu stariju od tri godine, dron je zanimljiv za zabavu svih uzrasta i posebno tražen kao poklon.

Skeye nano dron ima raspon između propelera svega 3,8 centimetara. Težak je samo 14 grama. Opremljen je kamerom rezolucije 640 x 780 piksela i memorijskom mikro SD karticom od 2 gigabajta.

Džojstik za upravljanje ima tri nivoa osetljivosti, od kojih je jedan namenjen početnicima, a drugi i treći osobama koje dostignu viši nivo spretnosti u rukovanju. Imajući u vidu kontrolu po šest osa, za takozvani ekspertski nivo vođenja potrebna je znatna veština. Dron se, dakle, može kretati na više načina, uključujući prevrtanje, rotiranje i razne vrste zaokreta sve do okreta od 360 stepeni.

Specijalan softver kontroliše stabilnost, pa je uređaj veoma miran kada se ruke sklone sa džojstika.

Udaljenost drona od džojstika sa komandama može da iznosi i do 50 metara.

U paketu se nalaze dron i džojstik za kontrolu, uputstvo za upotrebu, USB kabl za punjenje baterije, kartica i USB čitač kartice, kao i četiri rezervna propelera, što je veoma praktično.