Neonski znak, u stanu

Neonski znakovi namenjeni su poslovnim prostorima, uglavnom prodavnicama, kafeima, restoranima, diskotekama, klubovima… Postavljaju se podjednako uspešno na otvorenom i u zatvorenom prostoru, svetle jarkim bojama i privlače pažnju. Neonski znak, međutim, možete montirati i u stanu, ako odgovara dizajnu enterijera, ili je posebna želja tinejdžera u njihovim sobama.

Pošto se radi o pomalo ekstremnom iskoraku u uređenju stana, za neonski znak je neophodno poštovati nekoliko pravila.

Razmišljajte prvo o dizajnu i veličini. Kakvu atmosferu želite u vezi sa tim. Gotovo sve što zamislite danas u ovoj oblasti može biti realizovano, od neobičnih oblika i jednostavnih linija, preko svima ili samo vama poznatih simbola i znakova, do dečijih imena i motivacionih poruka.

Lokacija je veoma važna, pošto od nje zavisi veličina. Možete čak da napravite i model od papira, i pokušate da ga privremeno fiksirate, pre odluke. Imajte u vidu da znak treba da bude van domašaja dece, ako su mala i mogu da ga dodirnu ili udare.

Gde se nalazi izvor električne energije i kako planirate da znak snabdete strujom?

Sledeća važna stvar je boja. Proizvođač će vam ponuditi ono što može da isporuči, a na vama je da odaberete da li želite kontrastni, eksplozivni izgled koji dominira prostorom, ili pastelne boje, prigodne za uklapanje sa određenim vrstama nameštaja.

Da li želite savremen, futuristički, ili retro stil znaka? Od toga će zavisiti izgled slova, ako su reči u pitanju, ali i boja, oblik…

Zid na koji ćete postaviti neonski znak već ima boju, ali ga možete prefarbati, ukoliko planirate da znak bude u centru pažnje u vašem enterijeru. Prilagodite, dakle, boju zida znaku, a ona može biti samo u nijansi različita od boje znaka, u manjem ili većem kontrastu sa njim, ili čak crna.

Dogovorite se sa proizvođačem unapred o tehničkim pitanjima. Jedno od važnih je na kakvu podlogu postavlja znak i šta ćete morati da obezbedite od alata da ga montirate.

Comments are closed.