Otvorena LEGO kuća

LEGO kuća napravljena je od 25 miliona kockica i ima 12 hiljada kvadratnih metara. Fanovi brenda svih uzrasta pozvani su da je obiđu, bilo kada u toku godine, a raspisan je i originalan konkurs na kojem možete da učestvujete. Jedino što je potrebno je da odgovorite na pitanje “Kada biste vi i vaša porodica imali na raspolaganju neograničenu količinu LEGO kocki – šta biste napravili?”, i odgovor pošaljete do 17. novembra.

Sva uputstva nalaze se na sajtu www.airbnb.co.uk, pošto Airbnb i LEGO zajedno dodeljuju nagradu – besplatno prenoćište za dvočlanu, tročlanu ili četvoročlanu porodicu u LEGO kući u noći između 24. i 25. novembra!

Obećanje je da će dobitnici biti iz različitih krajeva sveta, u boravak su uključene i lakše fizičke aktivnosti, a jedini preduslov je da deca ne budu mlađa od 4 godine.

Inače, ukoliko želite da posetite u sopstvenom aranžmanu LEGO kuću, potrebno je da se prijavite unapred onlajn, zbog ograničene mogućnosti prihvata gostiju, i kako bi iskustvo, bez gužvi, bilo što upečatljivije.

LEGO kuću je projektovao poznati arhitektonski studio BIG, sa sedištima u Londonu, Kopenhagenu i Njujorku, sa idejom da po izgledu konstrukcije i fasade već na prvi pogled podseća na popularne kockice.

U prizemlju se nalaze tri restorana, LEGO prodavnica, konferencijska sala i LEGO trg.

Zona za zabavu ima četiri prostora u različitim bojama, veliku galeriju predmeta napravljenih od kockica, prikupljenih od fanova, i izložbu koja podseća na istoriju brenda, a koja uključuje i 200 najpoznatijih LEGO pakovanja. Boje, kako kažu autori, nose poruke vezane za različite veštine u zabavi i učenju – crvena za kreativnost, plava za razmišljanje, zelena za druženje i žuta za osećanja.

Najveći prostor u zgradi zauzimaju igrališta u zatvorenom i na terasama, gde posetioci mogu da se oprobaju u izradi sopstvenih projekata, ili da se, jednostavno, igraju, uz pomoć animatora.

U kompaniji očekuju da LEGO kuću godišnje poseti oko 250 hiljada ljudi – što zajedno sa LEGOLAND-om, koji se takođe nalazi u Bilundu gde je LEGO i nastao, čini ovaj grad mestom sasvim specifične turističke ponude.