Otvorene ili zatvorene police

I jedna i druga vrsta imaju prednosti i mane – otvorene police su atraktivne, ali samo ako na njima održavate savršeni red i higijenu, a zatvorene su u nekim prostorijama praktičnije.

Ukoliko pogledate fotografije enterijera u časopisima, kuhinjski nameštaj u vilama poznatih ličnosti, ili selfije influensera na Instagramu i Fejsbuku, primetićete da su otvorene police u trendu. Beli tanjiri i tacne naređani jedni na druge i postavljeni u nizovima, okačene šolje i tiganji, pomagala za pripremanje hrane… sve to se nalazi na dohvat ruke na otvrenim policama. Ovakav raspored, međutim, i to dobro znate, ima svoje mane. Ukoliko ne koristite često nešto od posuđa po njemu pada prašina, a ni estetski doživljaj nije očekivan. U našim kuhinjama se u svakodnevnoj upotrebi obično nalaze tanjiri iz različitih kompleta, poneka stara šerpica, komad escajga koji više ne sija…

Za najbolji izbor u skladu sa vašim potrebama, kuhinje po meri su rešenje. Sa dizajnerima proizvođača dogovor je obično lak – oni su spremni da izađu u susret svim vašim potrebama vezanim za praktičnost, i lepotu prostora. Možete se dogovoriti i o varijantama nameštaja koji jednim pokretom iz visećih kabinet ormarića postaje polica.

Otvorene police, dakle, ostavite za sobe i predsoblja, gde njihov sadržaj možete kontrolisti, i prostorijama dodati neophodnu “lakoću”, koju otvorene police i otvoreni prostori nude.

O izboru polica za kupatilo, odlučite sami. One imaju efekta samo u većim kupatilima, gde se mogu postaviti na zid dalje od direktne izloženosti vodi. Ukoliko baš želite da ih imate, izaberite one od materijala kojima povećana vlažnost veće smetati, i na njih postavite bočice i kutije sa istim svojstvima.