Pametni telefon bez interneta

Aparat stiže iz kompanije Samsung, telefon je smart, model je nov, iz linije Galaxy J, ali ne obezbeđuje internet konekciju. Kome je namenjen i treba li da nosi oznaku “Pro” nešto sa čime ne možete završavati poslove online?

Iz kompanije kažu da su ciljna grupa studenti i seniori. Telefon blokira prenos podataka putem 3G, LTE i Wi-Fi veza, pa se, kako navode, studenti mogu skoncentrisati na učenje (umesto na surfovanje). Ako se pretpostavi da još uvek ima starijih koji nisu zainteresovani za informacije sa interneta i društvene mreže, i oni su potencijalni kupci.

Telefon se, za sada, pojavio samo u Južnoj Koreji, sa sledećim karakteristikama.

Zadnja kamera ima rezoluciju 8 megapiksela, a prednja 5 megapiksela. Ekran je 5-inčni qHD AMOLED. Telefon pokreće 1.4GHz procesor sa 4 jezgra i 1.5GB RAM-a. Kapacitet baterije je 2,600mAh. Aparat poseduje slot za MicroSD memorijsku karticu, a pošto interne memorije nema, ona se mora kupiti.

Telefon možete koristiti za pozive, tekstualne poruke, možete praviti fotografije i video snimke. Na raspolaganju je i čitav niz funkcija i ugrađene aplikacije koje se obavljaju offline.

Cena je u protivvrednosti od oko 185 dolara, zbog čega zainteresovani već negoduju. Postoje, naime, jeftiniji telefoni sa više funkcija, koji omogućavaju i pristup internetu, a na tržištu su i još jeftiniji telefoni, ako online komunikaciju, jednostavno, ne želite.

Ali, oni nisu Samsung…

Da su u kompaniji najpre mislili na studente kao ciljnu grupu, govori i ponuda koja im je upućena – ukoliko imaju između 18 i 21 godinu i kupe Galaxy J2 Pro, mogu ga vratiti posle diplomiranja, 2019. ili 2020. godine. Za iznos koji su dali za J2 Pro biće im umanjena cena novih telefona iz serija Galaxy S, Galaxy A ili Galaxy Note.