Pogled kroz tuđi prozor

Da li ste nekad poželeli da posmatrate svet kroz prozore drugih, onako kako se život zaista odvija, dok vreme teče. Upravo ta mogućnost postala je dostupna, zahvaljujući bračnom paru iz Singapura, koji je došao na originalnu ideju.

Njihova imena napisaćemo u originalu, pošto nismo sigurni kako bismo ih transkribovali – Sonali Ranjit i Vaishnav Balasubramaniam su kreativci u dve marketing agencije. Sa pojavom koronavirusa i oni su bili prinuđeni da većinu vremena provode u kući. Karantin i pogled kroz stalno isti prozor toliko im je dosadio da su došli na ideju da na internetu kreiraju mesto gde bi im drugi ponudili, za promenu, pogled kroz svoj prozor.

I, tako je nastao sajt window-swap.com.

Prilozi koji se mogu pronaći na sajtu su desetominutni video materijali iz različitih krajeva sveta. U pitanju je kompletan pogled kroz prozor, dakle veoma retko se vidi i deo prostorije iz koje je snimak napravljen, ali se preporučuje da u kadar uđu okviri prozora ili vrata od terase da bi se videlo da je to zaista pogled kroz prozor, a ne drugi video materijal.

Uključen je i zvuk, tako da je doživljaj potpun – neki autori puštali su muziku u sobi, a drugi su se opredelili za autentične zvukove ulice.

Pored imena autora, na raspolaganju će vam biti samo još informacija o lokaciji.   

Ako, dakle, počinjete da se dosađujete i nedostaju vam putovanja, posetite sajt. Dobra ideja je i da ponudite svoj pogled kroz prozor. Ma koliko vam se činio neprivlačan, biće pravo osveženje drugima, kojima je potrebna promena.   

Ukoliko imate veliki ekran, doživljaj može da bude izuzetan. A najbolje je što, čim vam jedan pogled dosadi, možete izabrati neki drugi. Za sada su u ponudi materijali iz više od petnaest zemalja, od Indije, Argentine, Francuske, Velike Britanije, Kolumbije… do Švedske, Rusije, Tajlanda, Singapura.