Prikladni mali pokloni za domaćinstvo

U vreme praznika običaj je da se ode kod rodbine i prijatelja i lično se upute čestitke. Za tu priliku obično se i ponese neki manji poklon za domaćinstvo. Umesto buketa cveća, flaše pića i slatkih delikatesa, to može da bude i nešto praktično, pa evo nekoliko saveta na tu temu.

Pokloni za domaćinstvo bi trebalo da budu baš za dom, a ne za jednog člana porodice.

Oni ne bi trebalo ni da budu preterano lični, ali ni potpuno bezlični. Svi mi, naime, imamo navike kojih se ne odričemo lako. Poklon koji bi bio više u stilu darodavca nego onoga ko poklon prima, verovatno bi „promašio temu“. Sa druge strane, adekvatnim poklonom možemo da pokažemo da dobro poznajemo stil domaćina i da smo se potrudili da se u te okvire uklopimo.

Poklon za domaćinstvo, naravno, ne treba da bude skup, pa da se domaćini osećaju neprijatno, ili obavezani da uzvrate. Ali bi to mogao da bude neki zanimljiv predmet za koji se ljudi teže odlučuju da za svoje donaćinstvo izdvoje novac.

Navedimo i neke primere.

Ukrasne kutije za sitnice ili nešto krupnije stvari nikada ne mogu da budu višak. Sve ono što pakujete u upotrebljenu kartonsku ambalažu pakuju i drugi, pa će im dobro doći svaki organizer, uložak za fioku, kutija sa pregradama za šrafove, pribor za šivenje…

Ručni rad se vraća na scenu, ali u novim oblicima. Heklani ili na drugi način rukom rađeni podmetači za čaše su jedan od primera.

Nekoliko neobičnih začina u teglicama sigurno će biti dobar poklon, i ako ih domaćini već koriste.

Lepa drvena daska za sečenje hleba može da ima ima različite namene u domaćinstvu, ne samo u kuhinji.

Ako imate klasičnu društvenu igru koju biste preporučili, ili poznajete želje domaćina po ovom pitanju, možete se i za to opredeliti.

Sklopiva torba za kupovinu, posuda za odlaganje hrane sa podesivim datumom, mala samostojeće tabla za poruke, kreda markeri koji se brišu vlažnom krpom… koristiće sigurno u stanu.

Comments are closed.