Privatne klinike u Srbiji

Otvaranje privatnih klinika je sve više zastupljeno svuda u svetu, pa tako i u Srbiji. Danas, svaki grad, bilo da je manji ili veći, sadrži bar nekoliko privatnih klinika.

Otkako se bila pojavila pandemija Covid-19, ljudi su u većoj meri počeli da idu u privatne pre nego u državne bolnice usled boljih i higijenskih uslova i manje verovatnoće da se zaraze. Iz velikog straha, usmerenost se pomerila ka privatnom sektoru.

Beograd, kao glavni i najveći grad, sadrži najveći izbor i najopremljenije klinike. Godinama unazad sadrži veliki broj klinika, a takođe se i u poslednje vreme otvaraju nove. Opremljenost je na svetskom nivou, a i znanje i iskustvo lekara.

Jedna od velikih prednosti odlaska u privatnu kliniku jeste da se ne čeka, već se dolazi na tačno zakazan termin. Takođe higijenski uslovi su na nivou i veća je posvećenost zaposlenih prema klijentima. Apsolutno svi pregledi su zastupljeni i u privatnim klinikama, od opšteg pregleda pa do bilo kog specijalističkog pregleda. Samo je neophodno da se dobro informišete telefonom ili putem sajta klinike koju ste odabrali i zakažaćete svoj pregled vrlo lako.

Cene se razlikuju od klinike do klinike i u zavisnoti od toga koji je pregled u pitanju. Na primer, cena pregleda lekara opšte medicine kreće se od 2400 din, zatim kompletan pregled kardiologa od 4000 din, ginekološki pregled negde od 5500 din, pulmološki pregled od 4900din i ostali.

Comments are closed.