Putovanje u nepoznato

Ukoliko imate dovoljno energičnog partnera, prijatelje, članove porodice… dozvolite im da vas iznenade, i povedu u avanturu. Slično otkrivanju kraja dobrog filma, ili rešenja zagonetke, putovanje na nepoznatu destinaciju je predmet uzbuđenja i nezaboravnih doživljaja.

Misteriozna putovanja, pod različitim imenima, nude i turoperateri, računajući na turiste kojima su primarni cilj nova iskustva.

Proces se razlikuje od agencije do agencije. Neke nude samo domaća, a neke i putovanja u inostranstvo. U pojedinim agencijama će vam reći, tek pošto rezervišete putovanje, ako baš želite da znate, gde idete, ali najveći broj organizatora će to držati u tajnosti do kraja.

Kada je u pitanju cena, ozbiljnije agencije koje se ovim poslom bave obično će vam ponuditi da izaberete prosečan ili luks paket aranžman. Postoji i još zanimljivija opcija – da vi kažete sa kolikim budžetom raspolažete, a da se agencija pobrine za sve ostalo.

Putovanja na nepoznatu destinaciju uzimaju u obzir vaše preferencije. Bićete sigurno upitani kakvo podneblje i klimu želite, u kojoj vrsti aktivnosti uživate na odmoru, i drugo, što će osigurati da se sa putovanja ne vratite razočarani. Vreme odlaska i povratka, takođe, sami birate.

Iako sve deluje kao interesantan izazov, vredi napomenuti da misteriozno putovanje nije za svakoga. Ako pripadate grupi onih koji žele da sve do kraja bude isplanirano i poznato unapred, dozvolićete da vas u nepoznato povedu samo najbliži, ponekad čak ni oni. Ukoliko imate malo vremena, ili vam planiranje i pripreme predstavljaju podjednako uživanje kao samo putovanje, ni onda niste najbolji kandidat za ovu vrstu aranžmana.

Osobe koje spadaju u prethodno navedenu kategoriju neće poželeti da na misteriozno putovanje idu same, ali ako to mogu da učine zajedno sa dragom osobom, vredi razmisliti.