Sedam najboljih fitnes aplikacija za Android

  1. Google Fit

Prednost Google Fit aplikacije je praćenje svih aktivnosti kojima se bavite dok je telefon sa vama. Bilo da šetate, trčite, vozite bicikl ili ispunjavate uobičajene dnevne obaveze, uređaj ih beleži i prikazuje status u realnom vremenu, što vas motiviše da se krećete još više.

  1. Minute Workout

Ova aplikacija je, zapravo, virtuelni trener, koji vam pomaže da vežbate prema programu za brzo skidanje suvišnih kilograma, napravljenom na McMaster univerzitetu u kanadskom gradu Hamiltonu. Za samo sedam minuta vežbi dnevno koje prikazuje Minute Workout angažovaćete različite grupe mišića i osećaćete se bolje.

  1. Run Keeper

Run Keeper je idealna aplikacija za sve koji trče ili žele da započnu ovu vrstu rekreacije. Korisniku su na raspolaganju detaljni zapisi o napredovanju – pređenoj stazi, utrošenom vremenu, pulsu za vreme vežbanja.

Pocket_YOGA

  1. Pocket Yoga

Džepna joga na vašem Android telefonu prikazuje više od 200 položaja, njihov redosled i vežbe za svaki deo tela. Joga vežbe su podeljene na nivoe različitog trajanja. Ovaj lični joga instruktor takođe meri napredovanje i o njemu izveštava.

  1. Water Drink Reminder

Podsetnik za pijenje vode upozoriće vas kada bude vreme da popijete čašu vode, a pored toga će beležiti i vaše napredovanje u usvajanju ove važne navike za dobru formu. Na ekranu ćete moći da izaberete čašu za sebe. Bićete obavešteni i o vremenu za prvu i poslednju količinu vode, potrebnu u toku dana.

  1. Instant Heart Rate

Jedna od najvažnijih stvari u toku vežbanja je – ne prekoračiti lične granice. Puls je indikator koji upozorava da na određenom nivou fizički napor može da naškodi organizmu. Puls se uz pomoć ove aplikacije meri jednostavnim prislanjanjem prsta na kameru, a telefon će prikazati i grafikon sa promenama srčanog ritma u realnom vremenu.

counter

  1. Calorie Counter – MyFitnesPal

Aplikacija kreira program ishrane i vežbanja, meri unos kalorija u organizam, i omogućava vam da pratite čak i pojedinačno – masti, ugljene hidrate, proteine, šećer… U bazi podataka nalazi se više od pet miliona namirnica, a na raspolaganju vam je i barkod skener, pa možete skeniranjem pakovanja da unesete podatke o sastavu hrane koju ste kupili i planirate da je konzumirate.