Sklopivi bicikl, u liftu i kancelariji

Sklopivi bicikl

Iako jesenji i zimski meseci nisu najbolje vreme za korišćenje bicikla, ograničenja koja postavlja aktuelna pandemija naterala su nas da razmislimo i o tome. Omiljeno rekreativno sredstvo postalo je poželjno rešenje za odlazak na posao, u posetu, nabavku…

Ako zanemarimo vremenske uslove, nabavimo dodatnu opremu, ili odaberemo lep dan da automobil zamenimo biciklom, najozbiljnije pitanje koje se postavlja je – kako ga osigurati od krađe. Problem za mnoge predstavlja nepremostivu prepreku. Zajedničke prostorije u zgradama odavno nisu bezbedne, a prijava policiji da vam je ukraden bicikl ne daje nikakve rezultate.

Da li je rešenje sklopivi bicikl, koji ćete za minut ili dva sklopiti tako da može da stane u lift, na terasu, u automobil, kancelariju, spakovati ga u torbu kako ne bi isprljali pod?

Dobre osobine nećemo navoditi, jasno vam je zbog čega ga želite. Ali, koje su mu mane?

Vaš novi bicikl imaće manje točkove, što znači da će biti sporiji i neudobniji. Osećaćete svaku neravninu na putu. Ulagaćete više napora u vožnji.

Uzmite u obzir svoju težinu i pogledajte specifikaciju proizvođača. Sklopivi bicikl, ipak, nije za krupne i teške osobe.     

Možda vam je važno i kako izgledate na biciklu sa tako malim točkovima… Ne baš uobičajeno, pa očekujte da ponekad privučete neželjenu pažnju.  

Razmislite o održavanju. Servisi uglavnom imaju rezervne delove različitih proizvođača za bicikle koji su u širokoj upotrebi.    

Sklopivi bicikl se možda ne nalazi u prodavnici u vašem gradu, pa nećete moći da zamolite prodavca da vam ga rasklopi i sklopi prvi put. Ako ga poručujete putem internet prodaje, vežbaćete to sami tek kada ga dobijete.  

Sa cenom, naravno, kupujete kvalitet. Ako ste spremni da izdvojite novac za skuplji model, bicikl će biti lakši za nošenje i jednostavniji za sklapanje.

Sve u svemu, imajte u vidu da sklopivi bicikl ne može adekvatno da zameni klasični model u svim situacijama. Ako su vaše potrebe vožnja po ravnom od kuće do posla ili neke druge lokacije, i oslobađanje od briga vezanih za krađu, sklopivi bicikl jeste rešenje.