Šta vas čeka na masaži za parove

Masaža za parove postaje sve popularnija i u Srbiji. Partneri koji žele da provedu deo svog zajedničkog vremena potpuno opušteno, obezbeđujući istovremeno blagodeti za telo i duh, odlučuju da s vremena na vreme priušte sebi posebno zadovoljstvo – duo masažu.

Duo masaža u Beogradu, u nekoj od banja, relaks centara u hotelima u zemlji i inostranstvu… nepoznanica je za one koji je nisu probali. Donosimo, zato, kratko objašnjenje.

Tokom masaže za parove ležaćete jedno do drugog, ali svako na svom krevetu, u atmosferi uobičajenoj za masažu.

Svaku osobu masira poseban terapeut. Najčešće se u prostoriji čuje lagana muzika koja opušta, upaljene su sveće, a često se praktikuje i aromaterapija.

Cena masaže je obično “negde između” jedne i dve masaže – treba imati u vidu da su uključena dva terapeuta, ali i da se koristi jedan termin. U nekim centrima uobičajeno je da se može produžiti tretman, a u drugim se, često, dobija gratis usluga, kao što je korišćenje bazena, saune, fitnes centra…

Dobro je na duo masažu doći dvadesetak minuta ranije, kako bi svi imali dovoljno vremena za pripremu – u istoj prostoriji će se, ipak, nalaziti četiri osobe, koje treba da usklade očekivanja i aktivnosti.

Tretmani se obično razlikuju i svaka osoba dobija ono što očekuje. To mogu biti potpuno različite metode i tehnike. Budite spremni da tražite ono što želite – relaks, švedsku ili sportsku masažu, na primer.

Tokom masaže ponašajte se kao da partner nije tu – nemojte da pričate sa njim, ni sa terapeutom više nego što biste to na individualnoj masaži činili. Možete razmeniti par reči ako je neophodno, a sređivanje utisaka ostavite za kasnije.

Evo još jednog objašnjenja – iako se, uobičajeno, naziva masaža za parove (često je partneri poklanjaju jedno drugom u posebnim prilikama), na duo masažu može da dođe, zajedno, bilo ko – drugarice, drugovi, sestre, osobe u drugim rodbinskim odnosima… Važno je da između njih već postoji snažna veza, takva da mogu u prisustvu drugog potpuno da se opuste.