Stižu nove Android Nokije

Za vreme predstavljanja odabran je dan uoči početka velike međunarodne manifestacije MWC 2018 – Mobile World Congress, koji će biti održan od 26. februara do 1. marta u Barseloni.

Kompanija HMD Global, vlasnik robne marke Nokia, već je poslala pozivnice za svečanu konferenciju, posle koje će biti poznati detalji, ali se neke stvari mogu predvideti.

Podsetimo da je prošle godine, na sajmu MWC 2017, bila podignuta povelika prašina oko modela koji su stigli iz Nokije. Najveće iznenađenje bio je, na tržište ponovo uvedeni, kultni telefon Nokia 3310.

Ove godine se, glasine kažu, može očekivati Nokia 9, kao i Android Oreo (Go izdanje) bazirano na Nokiji 1. Nokia 6 (2018) je na samom početku godine puštena u prodaju u Kini, pa se očekuje da se u prodavnicama pojavi i globalno.

Pored modela Nokia 9, Nokia 1, Nokia 6 (2018) i Nokia 3310 4G (već je stigla na TENAA sertifikovanje), moguće je ali malo verovatno da će Nokia 7, koja je uvedena samo u Kini, proširiti svoje prisustvo.

Preostaje Nokia 4, o kojoj podaci nisu procureli, a takođe se može očekivati.

Od svih navedenih modela, najveće zvezde promocije mogu da budu Nokia 9 i Nokia 1. Za Nokiju 9 se pretpostavlja da će posedovati superiorne karakteristike, a Nokia 1 bi trebalo da bude jedan od prvih smart telefona koje pokreće Android Go.

Zanimljivo je da se na pozivnici nalazi slogan “Welcome Home” i “Join us at the Home of Nokia Phones”, uz informaciju da se zainteresovani mogu registrovati za prezentaciju, kako bi dobili “ključ od kuće” (House Key). Pošto se u pozadini nalazi fotografija para koji sedi u kući, sa sijalicom u prvom planu, između ostalog, poznavaoci prilika upozoravaju da ovo ne mora da bude slučajno. Dizajn može da bude indikator da će se na promociji pojaviti novi proizvodi vezani za “pametne”, odnosno “konektovane” kuće.