Novi velnes trendovi u 2018.

U 2018. godini pažnja će biti, prema predviđanjima velnes stručnjaka, usmerena na nekoliko stvari.

Supstance koje pojačavaju funkcije mozga. Njihov naziv je neurotropski vitamini i na tržištu se javljaju u obliku kapsula ili tečnosti koje se piju. Rezultati su, kako se tvrdi, poboljšana memorija i druge kognitivne funkcije, uključujući mentalnu izdržljivost i sposobnost fokusiranja pažnje. Iako vitamini dominiraju, sredstva su bogata aminokiselinama i drugim hranljivim sastojcima. Za razliku od kofeina, ove supstance ne remete san i ne dovode do zamora nadbubrežnih žlezda. Cilj korišćenja je da se posao uradi brže i efikasnije, sa što manje napora, čime se produžava vreme za odmor i druge aktivnosti.

Ulje magnezijuma koje se apsorbuje putem kože pojavilo se i na našem tržištu. U pitanju je hranljiva materija koja utiče na funkciju ćelija na nivou molekula. Za magnezijum već znamo da je jedan od najvažnijih minerala, koji nam pomaže da preživimo, a da ga oko 80% populacije ne unosi u dovoljnoj meri. Unet preko kože, magnezijum pomaže u otklanjanju umora, stresa, nesanice, bolnih mišića i zglobova. Posebno se preporučuje kod starijih osoba.

Prirodni dezodoransi. Njihov razvoj se zahuktava i očekuje se da se u 2018. godini pojave mnogo bolji proizvodi. Kreme za kožu sa prirodnim sastojcima već su dobile zasluženo mesto, ali je razvoj dezodoransa išao sporije – oni prepuni štetnih hemijskih sastojaka jednostavno su, do sada, bili efikasniji od “zelenih”.

Kada je o egzotičnim biljkama reč, predviđa se da će ovo biti godina moringe. Moringa je drvo koje raste u Južnoj Americi. Ukus njenog lišća je sličan spanaću, ali je mnogo hranljivija – moringa ima dva puta više proteina i tri puta više gvožđa nego spanać. Na tržište dolazi u obliku praha, koji se dodaje smutijima, supama i salatama, a već se nalazi kao sastojak i u sapunima, gelovima za tuširanje i sličnim proizvodima. Moringa pomaže varenje, vraća energiju, jača kosti i poboljšava zdravlje kože.

Velnes trend iz prethodnih godina koji se nastavlja i u 2018. zaslužuje da bude pomenut. Diskonektujte se. Za dobro zdravlje i oslobađanje od stresa uvek dobro dođe “digitalni detoks”.