Tehnološki čudesna 2015. godina

Jedna od najinovativnijih godina je za nama. Sajber noviteta ima toliko da ih je teško nabrojati. Evo samo nekih, koji su po mišljenju stručnjaka pomerili granice i postavili težak zadatak svima koji pokušavaju da ih dostignu.

HTC Vive je najimpresivniji uređaj za virtuelnu realnost do sada. Dok normalne virtuelne naočari sa slušalicama korisnika mogu da presele u virtuelnu realnost, novi gedžet mu omogućava da se po njoj kreće – kada napravi stvarni korak, na primer, istovremeno ga pravi i virtuelno. Pored tematskih zabavnih parkova, koji nikada više neće biti isti, uređaj će se koristiti u medicini, dizajnu, arhitekturi…

Google Photos je do sada najbolja aplikacija za skladištenje fotografija, neograničenog kapaciteta, sa neverovatnim mogućnostima za pretragu.

Samsung Pay sistem počeo je da radi gotovo svuda. Ipak, ograničenje na nove modele kao što su Galaxy S6 and Galaxy Note 5 stoji.

Xbox One Elite Controller koji stiže direktno iz Majkrosofta omogućio je fascinantno prilagođavanje gejmped konzole za potpuno novo iskustvo u igri.

iphone_6s

Na tržištu mobilnih telefona pojavili su se najmoćniji smart uređaji ikada – Apple iPhone 6S i 6S Plus, koji pobeđuju konkurenciju u brzini surfovanja, grafici, brzini memorije i ukupnoj brzini.

Samsungov Gear VR utire put virtuelnoj realnosti za mobilne telefone.

The Microsoft Surface Book sa odvojivom tastaturom spaja laptop i tablet, a po karakteristikama je jedini uređaj koji se može takmičiti sa Eplovim MacBook Pro laptopom.

Zatim LG Nexus 5X – koji je pokazao u 2015. godini da se Android telefon sa kamerom od 12 megapiksela može dobiti po ceni ispod 400 dolara. Pomenimo ovde i još dva slična telefona u godini koja odlazi – OnePlus 2 i Motorola Moto X.

gear-s2

Samsung Gear S2 je najbolji pametni sat ikada, koji je pobedio konkurenciju. Po jednostavnosti korišćenje bolji je i od Apple Watch-a.

Kamere na iPhone 6S i 6S Plus telefonu su najbolje spakovane u jedan mobilni telefon.

Na kraju, još jedno “čudo” koje će obeležiti budućnost – mali kompaktan dron Lily za profesionalno video snimanje, sa 1080p HD kamerom, tako je jednostavan da ga mogu koristiti i poneti sa sobom svuda i amateri.