Trendi predlozi za enterijer

Ukoliko nemate sredstava da kupite komade nameštaja, a najčešće je tako i novac mora biti potrošen za neke druge stvari, detalji mogu u potpunosti da osveže enterijer i promene raspoloženje.

Zelena je boja godine i dizajneri su je već prihvatili. Razmišljajte o svim nijansama zelene, odnosno onima koje će se najbolje uklopiti u postojeći dekor. Ponekad je dovoljno postaviti par starih, velikih, zaboravljenih staklenih čaša na istaknuto mesto pored belog zida, zavese, pločica i one će odmah promeniti vaš doživljaj prostora u kojem svakodnevno boravite.

Poznati dizajneri eksperimentišu dosta i sa tropskim šarama. Ukoliko se uklapa sa vašim nameštajem možete da kupite samo komad tapeta i postavite ga kao vertikalnu prugu na zidu. Dobro će izgledati i u predsoblju, dečijoj sobi, na zatvorenoj terasi. Napravite navlake za jastučiće i postavite ih na nekoliko mesta u stanu na jednobojne podloge.

Mešanje materijala takođe je trendi – pokušajte sa detaljima istih tonova potpuno različitog i naizgled nespojivog izgleda.

Za one koji imaju više novca za promene dizajneri predlažu kombinaciju belog mermera i mesinga u kuhinji i kupatilu – iako izgleda pomalo hladno, dobro je da utisak čistoće i jednostavnosti dominira.

Interesatnu promenu napravićete i ako uklonite predmete jakih boja i zamenite ih bež i sivim tonovima u svim nijansama. Čini li vam se da vas ponekad svo to šarenilo opterećuje?

Slično se može postići i sa jednostavnim geometrijskim oblicima dekorativnih predmeta, umesto onih sa puno detalja, kakvi se sigurno nalaze i na vašim policama.

Neobično osvetljenje takođe je dobra ideja. Ukoliko ste vešti lampe možete napraviti i sami. Potražite ideje na YouTube-u, ima zaista neverovatnih predloga koji, ukoliko imate gajtan, utikač i fasung, ne koštaju ništa.

Komad starog nameštaja ručne izrade u savremenom enterijeru ostaje detalj koji, iz godine u godinu, preporučuju dizajneri. Razmislite postoji li nešto odbačeno što biste mogli da iskoristite.

Ovo su samo neke, već prihvaćene ideje koji daju svetski poznati dizajneri i arhitekte. Dovoljno su jednostavne da možete da pokušate.