Tri lepa restorana za dobru večeru u Podgorici

Podgoričani sa ponosom ističu da je Crna Gora tradicionalna mediteranska zemlja, sva od mora i kamena. Prisutni su, međutim, i uticaji prekomorskog suseda, koji je domaćoj gastro-ponudi dodao ukusne paste, pice i najbolje mirise kafe pripremljene na italijanski način.

Ukoliko se nađete u Podgorici i želite dobro da večerate, predlažemo da odete u neki od sledećih restorana i uživate u njihovom ambijentu.

carine centar

Restoran “Carine Centar”. Nalazi se u strogom centru, u Ulici Slobode. U prizemlju su kafeterija, picerija i špageterija, koje po ponudi i atmosferi predstvljaju mešavinu modernog bara i restorana, sa letnjom baštom. Na spratu je ekskluzivni restoran sa kafeterijom i pogledom na ulicu. Za lakši obrok u prizemlju ili na otvorenom dobro je izabrati neki od specijaliteta italijanske ili lokalne kuhinje. Restoran u ponudi ima i tradicionalnu hranu pripremljenu od organskih proizvoda. Osoblje je ljubazno, usluga brza, cene povoljne…

dvor (2)

Restoran “Dvor”. Smešten je u jednom od najstarijih objekata u Podgorici, u Staroj varoši. Brojni autentični detalji adaptiranog zdanja iz 1630. godine doprinose originalnom ambijentu. Ovde je najbolje poručiti neki od tradicionalnih specijaliteta sa mesom ispod sača. Odlična lokalna vina se podrazumevaju. Letnja bašta ispred ovog restorana-muzeja je posebno prijatna. Činjenica da se nalazite u zgradi kojom se Podgorica ponosila u XVII veku biće sigurno poseban doživljaj.

lanterna

Restoran picerija “Laterna”. Nalazi se u najužem centru, u ulici Marka Miljanova, u kamenoj kući izvanrednog enterijera. “Laterna” pored pravog mediteranskog ambijenta nudi veliki izbor vina i specijaliteta italijanske, domaće i internacionalne kuhinje. Tiha evergrin muzika uživo, mogućnost večere uz svetlost sveća i prihvatljive cene razlog su da se ovde dođe.