Tri nova gedžeta za bolje zdravlje

Elektronskim inovacijama nikad kraja! Mogućnosti za realizaciju novih ideja i dizajniranje proizvoda koji će vam na neki način svakodnevni život učiniti lakšim izgleda da su neograničene.

Predstavljamo danas tri gedžeta – za bolje zdravlje. Dva su namenjena širokoj populaciji, a treći je veoma koristan za osobe alergične na gluten.

Iz laboratorija poznatog francuskog brenda za negu kože La Roche-Posay, u vlasništvu čuvenog L’Oreal-a, stiže nam nešto nalik malom ukrasnom dugmetu. U pitanju je prvi gedžet bez baterija koji meri štetno UV zračenje Sunca, pomažući vam tako da se zaštitite od njegovog uticaja. Sunčevi zraci ne predstavljaju samo opasnost zbog povećanog rizika obolevanja od melanoma – oni nepovoljno utiču na strukturu kože, izazivajući bore i druge znakove prevremenog starenja. My Skin Track senzor jednostavno ćete zakačiti na majicu ili ogrlicu, a aplikacija na telefonu će vas upozoriti na maksimalnu izloženost i sve ono što treba da znate. U telefon ćete na početku učitati karakteristike svoje kože i sva pitanja koja imate. Zanimljivo je da ista aplikacija prati polen i stepen zagađenosti vazduha, pa je višestruko korisna.

Sledeći gedžet na koji vam skrećemo pažnju je Larq flašica za vodu sa funkcijom samočišćenja. Poznato je koliko je hidratacija organizma važna i sigurno se trudite da dnevno unosite dovoljne količine tečnosti. Plastične čaše i flašice zamenjuju danas one koje se moraju prati, što nije najbolje rešenje. Ako nabavite Larq bočicu, međutim, bićete uvek sigurni da je voda koju iz nje pijete bakteriološki ispravna. Ova mala flaša lepog dizajna u poklopcu ima izvor UV svetlosti, koji se automatski aktivira svaka dva sata i prečišćava vašu vodu. Iako ćete morati da se sami pobrinete oko održavanja oboda, ono najteže dostupno, unutrašnjost, biće uvek čista.

Za osobe alergične na gluten ili kikiriki pronašli smo senzor pod imenom Nima. Deklaracije na hrani često daju nepotpune ili nedovoljno precizne podatke, a Nima ih meri sa tačnošću od oko 97%. U paketu se nalaze dva detektora – jedan za gluten, a drugi za kikiriki i dovoljno je samo staviti u test kapsulu mali komadić hrane da bi se posle par minuta prikazao rezultat.