Zašto i kako dekorisati stan za praznike

Bliže se novogodišnji i božićni praznici. Za nekoliko nedelja proslavićemo kraj jedne i početak druge godine, što uvek podrazumeva optimizam i želju za uspešnim budućim danima. Dobrom raspoloženju i posebnosti praznika u velikoj meri doprinose dekoracija stana, fasade, terase, drveta u dvorištu…

Okititi jelku ili samo zelene grančice, postaviti na prozor raznobojnu rasvetu, napraviti aranžman na sredini stola u dnevnoj sobi ili na radnom stolu, pripremiti ukrasne sveće… Sve to zahteva vreme, koje ćete sigurno provesti kreativno. Ako u porodici ili široj familiji imate malu decu, uključite ih obavezno. Mališani će se osetiti specijalno važno ako se na zid postavi njihov crtež sa novogodišnjim motivom, izloži figurica od plastelina, na jelku okači ukras od papira koji su napravili.

Novogodišnje odluke su sastavni deo praznika. Poznato je da ih se retko pridržavamo, ali je upravo to razlog da im pristupite sa dozom humora. Nacrtajte svoj cilj na duhovit način i ukrasite crtež, ili nacrtajte prošlogodišnji sa planom šta dalje sa njim. Pripreme oko ukrašavanja stana mogu da budu veoma zanimljive, a vreme ćete provesti u dobrom raspoloženju.

Dekoracijom stana vi odajete priznanje svojoj ličnosti, individualnosti i stilu. Zato budite svoji i jedinstveni, bez obzira na trendove. Glamurozno, rustično, minimalistički, zlatno i srebrno, zeleno i crveno, belo… Izbor je vaš.

Čuveni džemperi sa novogodišnjom temom upravo su dizajnirani za zabavu. Čak i ako vam deluju neprimereno za vaše godine, u njima ćete se osećati opušteno.

Razmislite i o muzici u stanu tokom praznika.

Ako dočekujete goste, imajte u vidu da će se u dekorisanom stanu i oni osećati posebno i dobrodošlo. Pobrinite se da svi detalji oko pribora za jelo i posuženja budu u novogodišnjem duhu.

Dekoracija stana oslobađa vas stresa, anksioznosti, depresije, i pomaže vam da u novu godinu uđete sa zadovoljstvom. Zato odaberite neki od narednih par vikenda, odvojite vreme i napravite svoju novogodišnju bajku. I ne zaboravite da pre dekoracije obrišete prozore, sklonite sve nepotrebne stvari i napravite mini generalno spremanje, kako bi praznična atmosfera bila potpuna.

Comments are closed.