Dodaci vodi, za zdravlje kože

Leto je doba godine kad se na koži nešto češće javljaju infekcije, isušenost, upale zbog prekomernog znojenja, ili prisustva hlora u bazenima. Neke biljke i namirnice sasvim dobro rešavaju probleme, ako se jednostavno dodaju vodi koju pijemo svakodnevno. Napomenimo da i sama voda, u preporučenim količinama od oko dva litra dnevno, koristi zdravlju kože.

Za čišćenje kože od akni, iznutra, odličan je limun. Slično funkcioniše i jabukovo sirće koje pomaže u detoksikaciji čitavog organizma. Dodajte najviše jednu kašiku velikoj čaši vode, a efekat možete pojačati kapljicom meda, koji ima antibakterijska svojstva.

Cimet pojačava cirkulaciju i slobodno ga redovno stavljajte u napitke, pa i čistu vodu.

Podmlađivanju kože doprinose jagode i maline u vodi, koje u nju oslobađaju vitamin C i antioksidante.

Borovnice su među najboljim sredstvima za rešavanje problema sa borama, pošto sprečavaju razaranje prirodnog kolagena.

Nana u vodi poboljšava varenje, što će, posredno, pozitivno uticati i na kožu.

Kivi sadrži cink i vitamin C, koji poboljšavaju stanje kože, kose i noktiju.

Grožđe (rasečeni plodovi potopljeni u vodu) će vašu kožu snabdeti vitaminima C i A, što poboljšava cirkulaciju, smanjuje upale i akne. Grožđe se može iscediti i zalediti, a zatim koristiti kao kocke leda u vodi, ili drugim pićima i napicima.

Režnjevi krastavca u vodi povećaće značajno njenu hidrirajuću moć, dovodeći do hidratacije kože i ublažavanja iritacija. Sok od aloje čini slično i posebno se preporučuje u negovanju kože posle opekotina od sunčanja.

Lubenicu možete konzumirati uobičajeno, ali i kao dodatak vodi za piće, u koju se potopi na neko vreme. Vraća vlažnost koži i neguje je iznutra, a pošto je alkalna neutralizuje kiselost kože i ima antiejdžing efekat.

Probajte i vodu od ružinih latica. Možete napraviti svoj tonik i sami, a ružine latice već se nalaze u čaju, koji je dobro konzumirati.