Kako da se pripremite za dolazak bebe

Dobijanje bebe je veoma važna faza u Vašem životu. Kada imate bebu, potrebno je da napravite mnogo planova, razmatranja i odluka zaVašu porodicu. Prvi korak je da znate što više kako bi bili bolji roditelj. Normalno je da ne možete sve znati kada očekujete prvo dete. Ovde je nekoliko saveta za one koji prvi put postaju roditelji. Oprema za bebe je svakako veoma bitna stavka, te evo nekoliko osnovnih delova, koje treba da nabave.

Prvo morate da pripremite krevetac u kome će beba boraviti. Bebe su krhke i osetljive, tako da treba da se uverite da je u njenom okruženju sve bezbedno. Ako krečite sobu, proverite da je boja potpuno suva pre nego što bebu smestite da spava u njoj. Uverite se da ne postoje nikakva hemijska isparenja u krevetiću, jer to može negativno da utiče na bebino zdravlje. Krevetac treba da je u blizini Vaše spavaće sobe, tako da brzo možete doći do njega ukoliko beba u sred noći počne da plače.

Takođe Vam je potrebna oprema za negu i drugi delovi bebi opreme. Roditelji obično misle da je beba skupa “obaveza”. To je delom istina. Međutim, akoVam je budžet ograničen, uvek postoji način da se uštedi novac.Vrlo lako možete uštedeti ako kupijete polovnu opremu za bebe, uključujući bezbedno auto sedište, kolica, krevetac ili kolevku, flašice, cucle, četke za čišćenje, pa čak I platnene pelene. Kada kupujete polovnu opremu, ne zaboravite da sve dobro pregledate. Proverite da li je u dobrom stanju ili ne.

Kada ste u drugom stanju, treba da budete posebno oprezni saVašim zdravljem. Vaše telo se drastično menja i mogu se čak javiti I zdravstveni problemi tokom trudnoće. Informacije o trudnoći I porođaju možete naći u knjigama ili na Internetu. Obratite se lekaru I idite na redovne preglede, kako bi ste uverili da ste i Vi I Vaša beba u dobrom stanju.

Sada kada znate kako da se pripremite za dolazak Vaše bebe, duboko udahnite i opustite se. Trudnoća može da bude stresna, naročito ukoliko je prva. Sada znate štaVam je činiti i šta možete da očekujete, temožete biti spremni u iščekivanju svoje prve bebe.