Moderne i udobne, ugaone garniture

Za optimalno korišćenje dnevne sobe, rešenje o kojem treba razmisliti je ugaona garnitura. Ugaone garniture su sofe iz dva dela pod pravim uglom, uz manje ili više varijacija. Mogu se uklopiti u male prostore, obezbediti dodatna mesta za sedenje i stvoriti prijatnu atmosferu. 

Iako se na prvi pogled čine prevelikim, one, zapravo, savršeno koriste ugao prostorije, koji u drugim slučajevima često ostaje neiskorišćen. Za razliku od klasične sofe i fotelja, sa ugaonom garniturom dobijate više prostora na podu, koji onda možete iskoristiti efektno za druge komade nameštaja, prostirke, dekoraciju… 

Ugaone garniture su najčešće velike i plišane, sa mekim jastucima i presvlakama. Odličan su izbor za opuštanje, gledanje televizije, čitanje ili dremanje.

Ugaone garniture su idealne za sedenje, ali su obično dizajnirane tako da lako postanu ležaj za jednu ili dve osobe. Uostalom, da nisu praktične, ne bi bile popularni nameštaj u Crnoj Gori, Grčkoj, Španiji… u turističkim apartmanima i drugim vrstama smeštaja.    

Bez brige, ovaj komad nameštaja je već dugi niz godina ”trendi”. Menjaju se dizajn rešenja, boje, materijali i dezeni, ali su, što se stila tiče, garniture dobar izbor. Imaje u vidu i da će uvek biti u centru pažnje, sposobne da lako poboljšaju osećaj simetrije u vašoj dnevnoj sobi.

Pa ipak, ono što je za neku porodicu i životni prostor prednost, za druge može da bude nedostatak. 

Obično je izazov pronaći ugaonu garnituru koja će odgovarati baš vašim uslovima i dimenzijama.

Ugaone garniture su teže i glomaznije, što ih čini manje pogodnim za transport, sastavljanje ili preuređivanje. Potrebno je posebno dobro premeriti ulazna vrata, stepenice ili hodnike ako planirate da ih kupite. Ukoliko problem postoji, možda će vam biti potrebna stručna pomoć ili specijalni alati da biste ih premestili.

Razmislite i koliko će ugaona garnitura ograničavati vaše mogućnosti kretanja u stanu, pristup drugim komadima nameštaja u vašoj sobi, kao što su prozori, lampe ili stolovi.

I na kraju, cene ugaonih garnitura su veće od cena običnih sofa za dnevnu sobu, pa je dobro sve isplanirati unapred, kako biste izbegli nedostatke i iskoristili na najbolji način prednosti.

Comments are closed.