Motivacija i načini za njeno pronalaženje

Motivacija i načini za njeno pronalaženje

Motiv je pojam u psihologiji koji se opisuje kao unutrašnji pokretač na određenu aktivnost i postizanje cilja te aktivnosti.
Motivacija samim tim, predstavlja složen psihološki proces pokretanja i usmeravanja zarad naše lične satisfakcije.

Sve što čovek radi u svom životu zahteva neki podstrek ka ostvarenju cilja i zadovoljenja svojih potreba. Da bi pronašao motiv važno je da sagleda sve svoje mogućnosti i opcije i da sa jasnim ciljem krene u realizaciju svojih aktivnosti.
Zato je potrebno ponekad potražiti i pomoć osoba koje se profesionalno bave time. Nekada nije dovoljno samo imati cilj ako ne znamo šta nam je potrebno da bismo došli do njega.
U današnjem užurbanom tempu života i nedostatku vremena za nas same, od ključne važnosti su osobe čije je zanimanje da nas podstaknu na razmišljanje o tome šta nas motiviše za rad, učenje, određeno ponašanje pa čak i na neke životne korake od kojih ćemo u budućnosti zavisiti.

Jedan od motivacionih govornika je i Stefan Milošević koji se već devetu godinu uspešno bavi motivacijom, pisanjem motivacionih citata i održavanjem motivacionih govora posebno vezanih za biznis.
Jedan od najupečatljivijih citata je “Snove možeš ostvariti samo ako ne odustaneš od prepreke” i to je apsolutno tačno.

Koliko je uspešan u svom poslu svedoči i broj pratilaca njegovog rada kao i mnogobrojni zadovoljni klijenti. Posebno su posećeni i pregledani njegovi videi na youtube kanalu, a jedan od najboljih biznis motivacija videa za 2019. godinu jeste “ Put do uspeha”.

O motivaciji su napisane mnoge knjige ali ponekad nije dovoljno samo pročitati par redova knjige ili pak više njih da bismo shvatili kakva i kolika nam motivacija treba. Postoje i načini, sistemi i teorije na istu temu ali da bismo ih razumeli neko treba da nam ih dočara, prepriča i približi.

Svetlana Novak licencirani je predavač Učenja dr Grigorija Grabavoja, najvećeg naučnika čija se Učenja svode na to kako da nas nauči da se podmladimo, budemo uvek srećni i zdravi, da otkrijemo svoju Misiju i lične zadatke i još mnogo toga. Svetlana Novak je odslušala preko 100 seminara dr Grabavoja, te svoje znanje i iskustvo prenosi i na druge. Zajedno sa dr Grigorijem Grabavojem ona drži predavanja, obuke i seminare na temu poboljšanja naših života, naše lične sreće i motivacije.

Njihove obuke su posećene. Ljudi žude za srećom, boljim životom, zdravljem, finansijama a to kao i još mnoštvo drugog dobra kao i odgovore na večna pitanja koja nas muče dobićete upravo u razgovoru sa predavačima. Kao i za sve ostalo u životu potrebno je iskustvo, bilo da je ono tuđe ili naše. Ali ono što se desilo i što je uticalo na razvoj bilo kojeg događaja, ono iz čega možemo da naučimo nešto i da se vodimo time nužno je da čujemo od drugih.

Svakom je potrebno malo motivacije, ono iz čega crpimo snagu za dalje, za sledeći korak znajući da nas čeka dostižni cilj. I svaku prepreku je bitno znati preći uz saznanje da je cilj pri svakom koraku bliže. S toga, otkrijete sebe, dajte sebi vremena da sagledate sve što želite da ostvarite i dopustite da to bude vredno truda, jer samo radići na sebi uzdižemo sebe.