Pet trendova u stanu za ovu jesen

Ako se pita Abej Stark, dizajnerka u kompaniji Ikea zadužena za američko tržište, predlozi za lepu jesen u vašem domu su sledeći.

Unesite intenzivnu ljubičastu boju i napravite u potpunosti novu i originalnu atmosferu. Nijanse mogu da variraju, pošto pod pojmom “ljubičasta” podrazumevamo širi spektar tonova, ali je važno da boja po svojoj snazi predstavlja izvesno iznenađenje i unosi svežinu. Posebno se preporučuje za sofe, jastuke, prekrivače za krevete…

Neka kuhinja bude zelena. Imajte u vidu žalfiju, nanu, boje u šumi. Ako ste u prilici da ofarbate ili restaurirate komad nameštaja koji ima funkciju kuhinjskog ormana, dodajte mu okove i ručke u bojama zlata i bakra, ili neka budu mat crne.

Zelenu boju u kuću ćete uneti i sobnim biljkama. Naučnici tvrde da one podstiču kreativnost i energiju, a dizajneri predlažu da ove jeseni nabavite visoke biljke neobičnih oblika, kao i da postavite viseće saksije na stepenište, police ili u neki pogodan ugao.

Posvetite posebnu pažnju mestu na kojem spavate – udobnost i prijatnost neposrednog okruženja treba da budu što veće, čak i kad nemate posebnu spavaću sobu. Dodajte posteljini miris lavande, obezbedite meke jastuke, prirodne materijale, lagane pokrivače…

Da li ste čuli za boju “milenijumska roze”? Već neko vreme ona je hit, a preporučuje se, između ostalog, i u dizajnu enterijera. Nijansa je “rozenkvarc”, odnosno svetla, pastelna, pomalo “prljavo roze”. Možete je koristiti za dekor materijale, ali i bojenje malih komada nameštaja, keramiku. Pogodna je za sve prostorije.

2 Comments

  1. Mislim da mi nismo ekonomski dovoljno dobrostojeći da bismo tako očas posla menjali prostor u kome živimo, pa većina i dalje stanuje u kućama i stanovima svojih baba i deda, kakva dekoracija.