Velnes trendovi za 2019. godinu

Sok od celera već je zauzeo zapaženo mesto kao nov zdrav napitak u trendi restoranima, ali i svim drugim mestima koja pokušavaju da prate interesovanja kupaca. Sok od celera pripremaju i piju u svom domu poznate ličnosti, obaveštavajući milione pratilaca na Instagramu kako im baš on pomaže da od jutra imaju više energije, dobro varenje i zategnutu baršunastu kožu.

Meditacija je bukvalno preplavila svet i dostupna je svima. Broj trenera i dalje se uvećava, a aplikacije i treninzi uživo na mobilnim uređajima pomažu da se ova, nekada samo istočnjačka, veština relaksacije praktikuje na svakom mestu.

Na isti način vežbanje kod kuće – trend je koji je bio prisutan i u 2018, dodatno dobija na snazi.

Do nas još nije masovno stigao, ali informacije postoje – kanabidiol, sastojak marihuane koji nije toksičan i ne izaziva zavisnost, upotrebljavaće se u velnes 2019. godini u ogromnom broju proizvoda – od krema za negu kože do preparata za lečenje kućnih ljubimaca.

MCT je kombinacija izvesne vrste triglicerida iz kokosovog i palminog ulja. U žižu javnosti došla je kao sadržaj keto dijete (koja promoviše ishranu bogatu mastima, a siromašnu ugljenim hidratima). Za MTC se tvrdi da reguliše metabolizam i pomaže kod skidanja suvišnih kilograma.

Ulje đumbira za masažu i tuširanje kao deo aromaterapije, čak i kao začin, polako se probija u sam vrh preporučenih proizvoda.

Čarobna velnes reč u 2019. godini je – oporavak. Kojom god aktivnošću da se bavite, ona neće pomoći da budete fit ukoliko ste konstantno umorni. Metode koje se predlažu za brži oporavak su veoma različite, a pojedine zahtevaju i specijalizovane aparate i tehnike. Limfna drenaža, krioterapija, infracrvene lampe… samo su neke od njih.

Karfiol je povrće koje, pored celera, zauzima sve više prostora – u jelima, picama, pastama, sa pirinčem i, posebno, kao užina. To mesto zaslužio je zbog visokog sadržaja vlakana, koja su idealna za osećaj sitosti, dodatnu energiju i održavanje zdrave telesne težine.