Priroda u stanu

Unošenje prirodnih elemenata se našlo među najistaknutijim savetima za 2019, posebno za zimske mesece, a evo nekoliko načina na koje možete prirodu dodati u vaš dom.

Sobne biljke su prvo što vam pada na pamet, i u pravu ste – jedan od najbržih i najjeftinijih načina je da odete do prve cvećare. Zelene biljke sa velikim listovima odmah će promeniti atmosferu, a ako nemate dovoljno prostora to može da bude i neki od kaktusa na vašem radnom stolu.

Posvetite više pažnje nameštaju od drveta koji vam je na raspolaganju, ili nabavite neki novi komad. Delimično obrađeno prirodno drvo dobro će se uklopiti čak i u najmoderniji stan. Ako imate nameštaj od punog drveta postavite ga na centralno mesto i ne pokrivajte ga bespotrebnim detaljima.

Prirodu u stan mogu da unesu i dobre slike, ili fotografije prirode. To ne moraju da budu reka, šuma, more… Razmislite o slici ili fotografiji životinja, na primer.

Set stočići koji stoje u nekom uglu zanemareni i zaboravljeni mogu odlično da posluže – dekorišite ih “komadima” rirode po svom izboru. Prednost je što stočić možete pomerati sa jednog mesta na drugo.

Prirodna svetlost, posebno ako kroz prozor može da uđe sunce, nezamenljiva je u “unošenju prirode” u kuću ili stan.

Možda vašem okruženju, stilu, i vama lično odgovara mermer, koji je takođe prirodni materijal, najpogodniji za kupatila i kuhinje… Tu je, zatim, i kamen, o kojem smo već pisali…

Pristalice izvesnih istočnjačkih sistema mišljenja ne bi se složile, ali arhitekte predlažu da se u stan unesu i suve grane kao prirodna dekoracija.

U godišnjem dobu u kojem, dakle, manje nego obično boravite u prirodi, podsetite se svega što ona nudi.

Priroda opušta duh i osvežava telo, a to će činiti i njeni “predstavnici” koje ste uneli u svoj stan.

1 Comment