Da li vam je potreban velnes trener

Zdravo telo i zdrav duh, velnes i fitnes, trening i relaksacija – bilo koji termin da koristite, i pravac ličnog psihofizičkog razvoja izaberete, to ne bi smelo da naškodi vašem zdravlju. Ukoliko ne želite da pitate za savet medicinske radnike koje dobro poznajete, pretražite neki direktorijum lekara i ordinacija i sigurno ćete pronaći specijaliste i subspecijaliste spremne da pomognu.

Ako je vaše zdravlje ozbiljno narušeno, pristupite promenama ponašanja i ishrane sa najvećim oprezom. U ovom slučaju najbolje je da, ipak, pitate lekara koji o vašem zdravlju redovno brine. Raspitajte se koje prethodne aktivnosti i provere treba da preduzmete i kakva su u vašem slučaju ograničenja.

A ukoliko ste, uglavnom, zdravi, savet možete dobiti čak i onlajn.

Veliki fitnes klubovi su, pored ordinacija lekara, mesto gde možete naći odgovore na ključna pitanja – oni obično angažuju trenere sa licencama, za čiju stručnost garantuju.

Ukoliko ste odlučili da otpočnete sa zdravijim životnim stilovima, lični trener ili konsultant mora da bude osoba kojoj verujete, i sa kojom uspostavljate prijatan odnos, bez konflikata i prisile.

Istraživanja su nedvosmisleno pokazala da rad sa ličnim velnes trenerom daje bolje rezultate nego samostalan.

Pozitivne fizičke, mentalne i promene u emocijama nastaju postavljanjem ciljeva, koji imaju postepene i lako dostižne podciljeve, a obučeni stručnjaci sa iskustvom znaju kako da vas provedu tim putem, kako da zaobiđete ili savladate prepreke, gde se može ubrzati, a gde mora usporiti…

Velnes trener nije isto što i sportski trener, lekar, fizioterapeut, nutricionista, što ne znači da i njih ne treba konsultovati.

On je pravi velnes trener ukoliko neguje holistički pristup, odnosno posmatra organizam kao celinu, istovremeno pomaže u prevenciji i ozdravljenju, edukuje, sarađuje sa vašim lekarom ako postoji potreba.

Ukoliko se i dalje dvoumite, savetujemo da dobro razmislite, i angažujete ga bar na neko vreme.